10 dolog a túléléshez

(Budaörs, 2014. július 22. – Budaörsi Infó/Budaörsi Infó Online) Nyár van. Elkezdődtek a szokásos évi szabadságolások, a tanítási szünet, a menetrendszerinti leégések és az egy főre eső szúnyogcsípések száma is eléri a tűrési határértéket.

Amikor tél van az emberek a hidegre panaszkodnak, amikor nyár akkor pedig az izzasztó hőségtől szenvednek. Azonban a legforróbb kánikula is elviselhetővé válik, ha néhány szuper fegyvert bevetünk a túlélés érdekében. Napolajjal, szúnyogirtóval, ventilátorral, és néhány hektónyi hideg itallal felvértezve ez az időszak is átvészelhető. Rengeteg dolog van a nyárban, amit a többség nem szeret.

Az elsők között van természetesen a fülledt meleg, és a tömegközlekedésben izzadó utasok vagy éppen a liftben velünk lévők közelsége. A rákvörösre égett test valószínű idén is divat lesz, csak kicsit fájdalmas.

Hogy ne csak rossz dolgokat említsünk, van néhány csodafegyver a tarsolyunkban, amivel könnyen túlélhetjük ezt az időszakot. Talán 10 dolgot kapásból fel is tudnánk sorolni: egy gombóc fagyi, két gombóc fagyi, három gombóc fagyi, négy gombóc fagyi, öt gombóc fagyi, hat gombóc fagyi, hét gombóc fagyi, nyolc gombóc fagyi, kilenc gombóc fagyi, tíz gombóc fagyi!

A melegen való bosszankodás helyett örüljünk a nyaralásnak, a hideg italoknak és ahajnalig tartó beszélgetéseknek, hisz nemsokára azon mérgelődhetünk, hogy ismét eltelt egy év, és megint elő kell venni a nagykabátot.

Használják ki ezt a kegyelmi időszakot, amíg a politikai viharok csak a háttérben készülődnek. Hamarosan kezdődik a nagy őszi összecsapás Budaörsön is, amikor a képviselőjelölteknek kisebb gondja is nagyobb lesz, mint az időjárás. Bízzunk benne, hogy a budaörsiek hasznára válhat majd ez a versengés, és inkább a lakosságnak fognak „minden módon a kedvében járni”, nem pedig egymásnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.