Az európai és a kínai kultúra találkozik a Muzsika Hídja Fesztiválon

Kórusverseny, hangszeres komolyzenei tehetségkutató, egyházzenei jótékonysági koncert és “pekingi comedy show” várja az érdeklődőket a Muzsika Hídja Fesztiválon július 15. és 20. között Budapest több helyszínén.

 

    A rendezvény fő célja az európai és a kínai kultúra találkozása és a Kodály-módszer megismertetése. “A zene, az éneklés tölti be a közvetítő híd szerepét, amelyen keresztül a különböző vallású és kultúrájú emberek megismerhetik egymásban a különbözőség szépségét, továbbá az emberi méltóságot, ezen keresztül pedig mindazt, ami a másságon túl közös bennük” – írják a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben.

    A harmadik alkalommal megrendezendő fesztivál július 15-16-án veszi kezdetét a Muzsika Hídja Nemzetközi Hangszeres Versennyel, amelyen fiatal tehetségek zongora, vonós és fúvós szekcióban, négy korcsoportban mérhetik össze tudásukat a Hubay Jenő Zeneiskolában.

    A fesztivál július 19-20-án folytatódik a Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztivállal. Július 19-én a Klebelsberg Kultúrkúriában egész napos kórusversenyt rendeznek, melynek programja kiterjed a Kárpát-medence, Bulgária és Kína egyházi és világi zenéjére. A zsűribe kimagasló nemzetközi szakembereket – operaénekeseket, karnagyokat, professzorokat – kértek fel Magyarországról, Ausztriából, Németországból és Kínából. A díjkiosztó gálát másnap tartják a MOM Kulturális Központban.

    Szintén július 20-án jótékonysági egyházzenei koncertet rendeznek “nemzetek találkozása” mottóval a Belvárosi Ferences Templomban. A fesztivál este a MOM Kulturális Központban zárul a kínai nyelvű “China Comedy Show”-val, amelyet először rendeznek meg Magyarországon. A különleges program – egy ősrégi kínai hagyomány – ötvözi a pekingi opera, a balett, a humor és a táncművészet elemeit – írják a szervezők.
 

   A rendezvény fővédnöke az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Lomnici Zoltán, szakmai főtámogatója a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA).

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.