Már Budaörsön is lehet elsősegély vizsgát tenni

(Budaörs, 2014. július 09. – Budaörsi Infó) Kevesen tudják ma már elképzelni az életet jogosítvány és autó nélkül. Munkavállaláskor is fontos tényező, hogy a jelentkező rendelkezik -e saját gépjárművel vagy jogosítvánnyal. Már helyben is letehető az egészségügyi vizsga – mondta el a Budaörsi Infónak Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezetének 1. számú területi munkatársa.

Mint mindenhol máshol, Budaörsön is több autósiskola kínálja szolgáltatásait a vezetni vágyók számára. Eddig csupán egy nehézség volt a hőn áhított igazolvány megszerzésében, hogy az egészségügyi vizsga elvégzéséhez be kellett utazni Budapestre.

Mostantól azonban ez megváltozik. Már Budaörsön is van lehetőség a helyi Vöröskereszt jóvoltából egészségügyi tanfolyamon részt venni és vizsgát tenni. Budaörsön, a Deák Ferenc utca 12-ben lévő vöröskeresztes iroda helysége hivatalos vizsgahely lett. 10-15 fős csoportok befogadására is alkalmas, és folyamatosan várja a jelentkezőket. A tanfolyami és vizsganapokat rugalmasan alakítják ki, a vizsgázók száma és igényei szerint.

Jelentkezni e-mail – ben a judit.olah@voroskereszt.hu címen, a 06-70/933-8257 telefonszámon, vagy a Vöröskereszt budaörsi irodájában lehet. A jelentkezési lapok a Budaörsi Városházán és az Ifjúsági Klub portáján is beszerezhetők.

Az egészségügyi oktatás ma már olyan alapos elméleti és gyakorlati tudnivalókat tartalmaz, amelyek a mindennapokban is hasznos lehet. Például, ha elvágjuk az ujjunkat, kibicsaklik a lábunk, elesünk a kerékpárral vagy netán a nagyi rosszul lesz.

Ez a tanfolyam tökéletesen alkalmas arra is, hogy egy esetleges balesetnél bárki – nem túlzás, hogy akár egy 14-15 éves gyerek is – a helyes módon intézkedjen és tudjon segítséget nyújtani a szakképzett segítség megérkezéséig. Ennek fényes bizonyítéka, hogy minden évben a Vöröskereszt Világnapját szerte a világon megünneplik. Ennek keretében ünneplik meg az életmentőket is.

Az elsősegélynyújtó tanfolyam mellett a budaörsi szervezet folyamatosan szervez véradásokat is. A legközelebbi, amire mindenkit szeretettel várnak a Polgármesteri Hivatal Dísztermében lesz 2014. július 18-án, 11 és 14 óra között.

Ezek a véradások nem csak azért fontosak, mert életet mentünk vele, hanem azért is, mert tartalmaznak egy szűrővizsgálatot, amelynek segítségével a véradók megtudhatják a vércsoportjukat, és hogy nincs-e valamilyen, a vérvizsgálattal kimutatható betegségük. Mindenkinek ajánljuk a részvételt 18-tól 60 éves korig, 50 kg felett.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] hogy az ideális jelöltnek az autóvezetéshez szükséges papírokkal rendelkeznie kell. Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy Budaörsön is van immáron lehetőség a jogosítványhoz szükséges egészségügyi […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.