Budapest Pride – Lezárásokra kell számítani, változik több járat menetrendje

A Budapest Pride felvonulás miatt szombat délután lezárásokra kell számítani a budapesti Andrássy úton és a környékén, továbbá kora délutántól este hét óráig számos autóbusz- és trolibuszjárat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

 

A kisföldalatti szombat délután és kora este nem áll meg az Oktogonon, a Vörösmarty utcánál, a Kodály köröndön és a Bajza utcai megállóban állomáson.

A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 16.45-ig a teljes útvonalán közlekedik ugyan, de az Oktogonnál nem áll meg. Ezután megosztva, két szakaszon jár: egyrészt a dél-budai végállomások és a Király utca között (úgy, hogy a Blaha Lujza térnél át kell szállni egy másik, a Király utcáig közlekedő járatra), másrészt a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között.
Rövidített vagy más útvonalon jár majd a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as, a 105-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 76-os és a 78-as trolibusz.

A 9-es busz délután várhatóan módosított útvonalon, a Margit híd helyett az Erzsébet hídon, a 105-ös busz pedig a Lánchíd helyett a Margit hídon át közlekedik. A 73-as trolibusz előreláthatóan 15 és 17.30 között nem jár – olvasható a közleményben.

A forgalomkorlátozásokról a BKK friss, pontos információkat ad a rendezvény ideje alatt a Facebook-oldalán, a BKK Info oldalon és a BKK Info mobilapplikáción keresztül.

A BKK arra kéri az autóval közlekedőket, hogy ha a belvárost szeretnék megközelíteni, vegyék igénybe a közösségi közlekedést.

A 19. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség hagyományos fesztiválja keretében a menet szombat délután a Kossuth Lajos térről a Városligetbe vonul.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.