Munkaszüneti nap van az egészségügyben és a hivatalokban

(Budaörs, 2014. július 1. – Budaörsi Infó) Ma, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain. Budaörsön hétfőn és ma is 2014. július 1-jén (kedden) technikai okok miatt zárva van a Budaörsi Polgármesteri Hivatal. Ma szünetelnek az Egészségügyi Központ szakrendelései, a háziorvosi rendelések és a védőnői ellátás. Ügyelet azonban lesz, amely a szokásos hétvégi/ünnepi munkarendben látja el a sürgősségi eseteket.

 

A Semmelweis-napon, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján ügyeleti rend van az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is – tájékoztatott korábban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A mentők teljes kapacitással dolgoznak.

Ahogyan Budaörsön is, a legtöbb településen a gyógyszerellátást szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tájékoztatása szerint a tagvállalati gyógyszertárak is zárva tartanak, így a vásárlók az ügyeletes gyógyszertárak mellett azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátást. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban lévő gyógyszertárak.

A gyógyszertári ügyeletekről a https://www.antsz.hu/gyogyszerellatas/lakossagi_tajekoztatas/gyogyszertar_ugyeletek címen lehet tájékozódni.

Július elseje munkaszüneti nap a köztisztviselők és kormánytisztviselők számára is, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak.

Ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain is szünetel az ügyfélfogadás. Ezen a napon a telefonos általános tájékoztató rendszer, valamint az ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszer sem lesz elérhető.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint laboratóriumaik ügyeleti rendszerben működnek ezen a napon, erről minden információ megtalálható a weboldalukon. A hivatal zöldszámára érkező lakossági bejelentéseket, amelyeket üzenetrögzítő rögzít, munkatársaik a nap folyamán többször is feldolgozzák majd.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára.

A köztisztviselők napját 1997-ben tartották meg először, és 2001-től munkaszüneti nap; az egyes hivatalok maguk dönthettek arról, hogy részleges vagy teljes munkaszünetet, illetve ügyeletet tartanak-e. 2011 óta július elseje a kormánytisztviselők napja is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.