Megjelent Budaörs legfiatalabb írójának második könyve, a Bikalovasok

(Budaörs, 2014. június 06. – Budaörsi Infó) A tavalyi évben jelent meg a budaörsi Kiss Gábor Mátyás első könyve az Aranyszigony. Most pedig már megvásárolható a második kötet, Bikalovasok címmel. Az új könyv már 300 oldalas, az első kiadvány folytatása, de önálló történet. A fiatal, még csak 13 éves budaörsi író már dolgozik a következő könyvén. Kiss Gábor Mátyás nyilatkozott a Budaörsi Infónak.

 

A Bikalovasok című fantasy regényt Kiss Gábor Mátyás írta testvére Kiss Péter József ötlete alapján. A történet első könyvének a folytatása, azonban az író elmondása szerint a történet bár ugyanolyan jó, de a megfogalmazása már sokat fejlődött az előző könyvéhez képest. Több benne a leírás, és a párbeszédeken is látszik az elmúlt egy év tapasztalata.

 

Mitől más ez a könyv, mint az Aranyszigony?

A Bikalovasokban egy új fő gonoszt teremtettem meg. Ez a könyv már nem a folyamatos harcokról és csatákról szól, hanem kitaláltam egy ütős dolgot, amivel érdekesebbé tudtam tenni.  Az az ötletem támadt, hogy berakok egy félig meddig legendát, miszerint lehetséges hogy léteznek más Bikalovasok is, mert van egy olyan történet amelyben a bikalovasok ezer évvel ezelőtt szétszakadtak. Az akkori király meghalt és a fia túl fiatal volt, ezért sokan ellenezték hogy ő legyen a király. De többet nem árulnék el a történetről. Szerintem megéri elolvasni.”

 

bikalovasok_kiss_gabor_matyas_2014

A Bikalovasok nagyon szép kivitelű, illusztrált fantázia regény, ami kortól, nemtől függetlenül mindenki számára érdekes lehet, aki szereti ezt a műfajt.

Kiss Gábor Mátyás azonban úgy döntött, hogy nem áll meg két könyvnél, hanem folytatja tovább a történetet.

 

Hány könyvet tervezel még és miről fog szólni a következő?

“Már dolgozom a következő könyvemen, ami az Aranyszigony előtti időszakot mutatja be, de lesz még harmadik, negyedik és ötödik rész is. Olyan szerteágazó és érdekes a történet, hogy úgy gondolom érdemes még néhány könyvet ennek a témának szentelni.”

 

Kíváncsian várjuk a következő könyvet, de addig is ajánljuk olvasóinknak a Bikalovasokat. Egy rövid kis részletet olvassanak el belőle, az könyv hátlapjáról kedvcsinálóként:

“Harminc harcos ment oda bikájához páncélban és tegezzel a hátán.
Az állatok idegesen
topogtak, megérezték, hogy valami készül.
Asszonyok és gyerekek búcsúzkodtak szeretteiktől.
Lájn megölelte Ággort: – Térj vissza! – súgta a fülébe.
Ággor nem szólt, elengedte Lájnt és fiát ölelte meg.
– Nagyon fogtok hiányozni! – mondta a parancsnok.
Ággor felült a bikájára, a többi harcos is így tett.
– Indulás! – kiáltotta, s a csapat kivágtatott a kapun.
A nagy porban senki nem látta meg a bikalovasokat követő szürke ruhás alakot.”

(Ha szeretnék a könyvet megvásárolni, hívják a 06-23-428-264-es telefonszámot.)

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.