A föld napja Budaörsön a Csiki Pihenőkertben

(Budaörs, 2014. május 1.-Budaörsi Infó) Vasárnap gyönyörű napsütésben köszönthették a természetvédelem legnagyobb ünnepét a Föld Napját a budaörsi családok. A közös növényültetéssel, szemétgyűjtéssel és szakmai előadásokkal tarkított program résztvevői aktív munkájukkal járultak hozzá környezetünk szebbé tételéhez.

Lechner Judit kertészmérnök vezetésével először gyógynövényeket ültettek a családok az Árpád-kori és az indián kertekben, amelyeknek a hatását megismerve teákat is készítettek az ebéd mellé. A finom falatok bográcsban és kemencében készültek és az elfáradt önkéntesek szívesen fogadták az intézmény vendéglátását. A nap fénypontja a hagyományos közös faültetés volt az Európa-kertben, mostantól egy új őszibarackfa emlékeztet erre a rendezvényre. A BTG-től egynyári virágokat és cserjéket is kapott támogatásként a Park erre az alkalomra.

Végül a színpompás virágfüzérektől lehajló bokrok és fák árnyékában megpihenve, a madarak csicsergését hallgatva figyelték a játszótéren önfeledten játszó gyerekeiket a szülők és a nagyszülők, akik igyekeztek olyan ökológiai szemléletet átadni az utódaiknak, amely ma már sajnos kiveszőben van.

fold_napja3

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.