Dr. Tarnai Richárd nem kíván reagálni Budaörs Önkormányzatának közleményére

(Budaörs, 2014. április 14. – Budaörsi Infó) 2014. április 16.-án olvashatták portálunkon Budaörs Város közleményét, amelyben arról számolt be az önkormányzat, hogy  „Pert nyert Budaörs – A BTG-nek nem kell százmilliós rezsibüntetést fizetnie”. Az üggyel kapcsolatban Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere dr. Tarnai Richárdot is megnevezte, ezért felkerestük az érintettet, hogy reagáljon a leírtakra. A Pest Megyei Kormányhivatal válaszolt a Budaörsi Infónak. 

 

Még tavaly szeptemberben jelentette be Németh Szilárd, fideszes parlamenti képviselő, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos, hogy több mint félmilliárd forintnyi kötbér megfizetésére köteleztek országszerte összesen tíz távhőszolgáltató céget hibás számlázás miatt. A budaörsi BTG is a megbüntetni kívánt cégek között szerepelt.

A BTG Kft. azonban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 101 millió forintos kötbérfizetési kötelezettséget megállapító határozata ellen keresetet nyújtott be a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra.

A bíróság 2014. április 15-én meghozott ítéletében egyértelműen Budaörsnek adott igazat, fellebbezésnek helye nincsen.

Az ezzel kapcsolatos önkormányzati közleményben „Wittinghoff Tamás polgármester üdvözölte, hogy a bíróság határozottan gátat szabott az irreális és politikai indíttatású bosszúhadjáratnak. A döntés fényében különösen szomorúnak találta, hogy Budaörs minden jogalap nélküli megbüntetését szorgalmazta Tarnai Richárd Pest megyei kormánybiztos is, akinek pedig a feladata éppen a törvényesség feletti őrködés lenne.”

Dr. Tarnai Richárdot a Budaörsi Infó megkereste, hogy nyilatkozzon az üggyel kapcsolatban. Választ a Pest Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjétől, Lukasik Zsófia sajtófőnök aláírásával kaptunk:

„A Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége elsőfokú hatósági szerv, melynek egyik feladata a rezsitörvényben foglaltak betartásának ellenőrzése. Tarnai Richárd kormánymegbízott a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

Az április 15-én kihirdetett ítéletet – mely tartalmazza a részletes indoklást – írásban még nem kapta meg a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, így érdemben a döntésre nem tudunk reagálni.

Wittinghoff Tamás polgármester kijelentéseire nem kívánunk válaszolni, különösen úgy, hogy polgármester úr Tarnai Richárd kormánymegbízott tisztségét sem tudta helyesen megnevezni.”

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.