Ajándékcsomagot és élő nyuszikat kaptak a budaörsi nagycsaládosok (Képgalériával)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. április 16. – Budaörsi Infó) Április 15.-én hagyományteremtő céllal a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság megalakulási ünnepséget szervezett, amelyet minden évben szeretne megtartani. Más és más civil szervezet, vagy az általuk kiválasztott családok részesülhetnek ajándékokban ebből az alkalomból. Az ajándékokat a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság tagjai mellett a helyi szervezetek ajánlották fel. Ebben az évben a nagycsaládosokra esett a választás. 

A rendezvényen jelen volt Obreczán Ferenc, a Pest Megyei MAGOSZ elnöke, Roszik György őstermelő, Czuczor Gergely tagintézmény vezető, budaörsi Szent Benedek Gimnázium, Szanka László, a Lakótelepért Egyesület elnöke, Garancsyné Wágner Margit, a Nagycsaládosok Egyesület vezetője, Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke és azok a budaörsi nagycsaládosok, akik az ajándékokban részesültek.

Kisberk Balázs a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy a nagycsaládosokkal sikerült egy olyan együttműködést kötni, amelyben ők kaphattak először a húsvét termékeiből: sonkát, kolbászt, tojást, és három család pedig élő nyulat.

„Mint többszörös nagybácsi azt tartom példaértékűnek, hogy ha valaki ezekben az években – a gazdasági válságtól függetlenül – vállalja azt, hogy nagycsaládot alapít és háromnál több gyereket nevel. Az ország jövőjének záloga a nagycsaládosokban rejlik, hiszen a lakosság lélekszáma csökken.

Úgy gondolom, hogy többünknek vállalni kellene nagycsalád létrehozását. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ma ezzel a sok-sok emberrel találkozhattam, és hogy segíthettünk, segítettek a gazdáink az Agrárgazdasági Bizottságon keresztül.”

 

nagycsalados_ajandek_atado_kisberk_agrargazdasagi_bizottsag6

Mit tartalmazott az ajándékcsomag?

 „A csomagban volt kötözött sonka, kétféle kolbász. Mindegyik termékünk hagyományos füstölésű, tehát legalább 48 órán át állt füst alatt. Kaptak még biotojásból 20 darabot. A Budaörsi Lakótelepért Egyesület pedig rajzfüzetekkel készült a gyerekek részére. Három család, aki vállalta – bár vállalták volna többen –, élő nyuszit kapott. Pontosabban, egy-egy nyuszicsaládot. Mi azt szertnénk, ha tovább tenyésztenék őket. Igazi házinyulat kaptak, ezek bírják a strapát és elviselik, ha a gyerekek nyúzzák őket.”

 

Milyen további terveik vannak az Agrárgazdasági Bizottságnak?

„Jövőre a nyugdíjasok kapnak ajándékcsomagokat, de ne szaladjunk előre, hisz mi a ‘Minden gyerek lakjon jól’ alapítvánnyal együttműködünk idén szeptemberben,  – a nagycsaládosokat is bevonva, plusz más civil szervezeteket –, körülbelül hatvan családnak fogunk családonként négy tyúkot és egy kakast osztani. Kérnék mindenkit, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Agrárgazdasági Bizottsággal, aki szeretne szárnyasokkal gazdálkodni.” 

 

nagycsalados_ajandek_atado_kisberk_agrargazdasagi_bizottsag5

 

Miután a nagycsaládosok átvették az ajándékcsomagokat a kicsiket még tortával is megvendégelték az esemény szervezői. Érdeklődve várjuk a szeptemberi akciót is. Reméljük, akkor is ilyen nagy lesz az érdeklődés a helyiek körében. A legközelebbi program az Agrárgazdasági Bizottsággal kapcsolatban, a gazdapiac megnyitása lesz a Patkó utca melletti parkolóban. Hamarosan megtudhatják a nyitási dátumot a Budaörsi Infóból! 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

4 hozzászólás

  1. […] folyamatosan beszámoltunk a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság munkájáról. Legutóbb a nagycsaládosokat ajándékozták meg, szeptemberben pedig a ‘Minden gyerek lakjon jól’ Alapítvánnyal működnek majd […]

  2. […] folyamatosan beszámoltunk a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság munkájáról. Legutóbb a nagycsaládosokat ajándékozták meg, szeptemberben pedig a ‘Minden gyerek lakjon jól’ Alapítvánnyal működnek majd együtt. […]

  3. […] indítottuk el, így idén is folytatódik mindegyik kezdeményezésünk. Most húsvét előtt sonkát, kolbászt, tojást kapnak a családok, de nemsokára folytatódik a palántaosztás is, és a nyuszi-programunkban is bárki részt […]

  4. […] közös programot szervez, amelynek keretén belül nyuszipárokat osztanak a rászorulóknak. A 2014-ös évben indította a Budaörsi Agrárgazdasági  Bizottság ezt a programot, hagyományteremtő […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.