Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit, amelyet Budapesten április 20-án láthat először a közönség.

 

Mint a film alkotói az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben felidézik, az alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül forgatott játékfilmet február 15-én mutatták be Dunaújvárosban. A nemzetközi premier márciusban volt Görögországban, a Horrorant Film Festivalon.

Az Aura bekerült az Európa legnagyobb sci-fi, horror és fantasy fesztiváljának számító Brussels International Fantastic Film Festival versenyprogramjába, így – az előzetes program szerint – április 12-én Brüsszelben is láthatja a közönség. Ezt követően az alkotás London felé veszi útját, ahol az április 24-én kezdődő Sci-Fi London Film Festival programjában szerepel.

A budapesti közönség április 20-án láthatja Bernáth Zsolt rendezését a Tabán moziban megrendezendő magyar filmes programsorozat keretében, ezt követően pedig a Puskin mozi műsorán lesz látható.

A közleményben kitértek arra is, hogy az Aura alkotógárdájának előző munkája, a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági kalandfilm az április 24. és május 2. között megrendezendő Dubai Children’s International Film Festival programjában szerepel. Az alkotók szándéka szerint ezzel ér véget a film kétéves fesztiválkörútja, amelynek során az ifjúsági mozit 14 ország 15 filmfesztiválján mutatták be, és Stockholmban tavaly elnyerte a legjobb ifjúsági filmnek járó díjat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.