Új óvoda épül Budaörsön – Letették a Rózsa utcai óvoda alapkövét

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs – 2014. április 1., Budaörsi Infó) Ma volt az alapkőletétele a budaörsi Rózsa utcai óvodának Wittinghoff Tamás polgármester jelenlétében. Hetvenöt kisgyermek elhelyezésére lesz majd alkalmas az óvodaépület, amely a Csicsergő Óvoda Rózsa utcai telephelyén épül. A beruházás mintegy 305 millió forintba kerül, amelyből 200-at a Közép-Magyarországi Operatív Program pályázatán nyert el a Budaörsi Önkormányzat.

Budaörsön évtizedek óta örvendetesen nő a lakosságszám, és ezen belül a gyermeklétszám is. Ez azonban folyamatos intézményfejlesztési feladatok elé állítja a várost. Az elmúlt években egy új, száz férőhelyes óvoda jött létre a Holdfény utcában, majd újabb száz férőhelyes óvoda nyílt az 1. Számú Általános Iskola volt épületében, a Rózsa utcában.

Most ez utóbbi területen, a volt iskolaudvar focipályája helyén jön létre egy vadonatúj, 75 férőhelyes óvodaépület. Közben már épül a Kincskereső óvodában is egy száz férőhelyes épület, ahol négy csoportszobában indulhat a gyermekek óvodai nevelése szeptembertől.

Párhuzamosan megújulnak a Kincskereső óvoda jelenlegi helyiségei is, így összesen ott 130 kisgyermek fogadása válik lehetővé, a legkorszerűbb, XXI. századi körülmények között.

A fejlesztések révén 2014. októberétől, a Rózsa utcai épület átadását követően 1225-re növekszik a budaörsi óvodai férőhelyek száma, ami 40 százalékos növekedést jelent a 2008-as, Holdfény utcai intézmény átadása előtti helyzethez képest.

A Csicsergő Óvoda új, Rózsa utcai épülete a Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP-4.6.1-11) 200 millió forintos támogatásával valósul meg, amelyhez további 105 millió forint önrészt tesz hozzá az önkormányzat.

Az akadálymentes, 3 csoportszobával rendelkező épülethez tágas udvar, valamint fedett és nyitott teraszok is tartoznak majd. Emellett a csoportszobákhoz kapcsolódó gyermeköltözők és mosdók mellett tornaszoba és szertár, melegítőkonyha, logopédiai foglalkoztató, orvosi szoba, mosó szoba, mozgássérült mosdó, szülői fogadó, öltöző és mosdók, valamint dolgozói öltöző és étkező is helyet kap az új óvodában.Az egyszintes épület bruttó beépített területe 906 négyzetméter lesz.

Budaörs Város Önkormányzata a Közép-Magyarországi Operatív Program elnyert pályázati támogatásával bővíti a Csicsergő Óvoda Rózsa utcai tagóvodáját. Az uniós társfinanszírozással megvalósuló projekt beruházási munkálatai februárban kezdődtek, és októberre készülnek el.

Az elnyert uniós támogatás segítségével, az intézmény bővítési munkálatai 2014 februárjában kezdődnek el. A 75 újabb óvodai férőhelyet biztosító beruházás keretében megépülő akadálymentes épületben az alábbi helyiségek kerülnek kialakításra:

*         3 csoportszoba

*         fedett/nyitott teraszok a csoportszobákhoz

*         tornaszoba, tornaszertár

*         melegítőkonyha

*         logopédiai foglalkoztató

*         orvosi szoba

*         3 gyermeköltöző és mosdó

*         szülői fogadó, öltöző, mosdók

*         mozgássérült mosdó

*         mosó szoba

*         dolgozói öltöző, étkező

*         udvar

 

Nézzék meg fent található képgalériánkban képes beszámolónkat a rendezvényről. Az esemény fotói után a leendő óvoda látványtervei is láthatóak.

csicsergo_ovi

facebook:

1 Komment

  1. […] Rózsa utcai tagóvoda alapkőletétele 2014. április 1-jén történt meg, amiről korábbi cikkünkben olvashatnak, és találhatnak fotókat is, az akkor még üres […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.