Új buszok közlekednek majd Budaörsön is

135 új autóbusz áll forgalomba Budapesten és egyes környező településein 2014 tavaszától a Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján és a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltetésében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat korábbi megállapodásának köszönhetően.

A járművek minden korszerű igénynek megfelelnek: alacsony padlószint, légkondicionáló és a FUTÁR utastájékoztató rendszer segíti a komfortos utazást, a legszigorúbb előírásoknak megfelelő hajtáslánc pedig garanciát jelent a környezet lehető legkisebb terhelésére. Az új autóbuszok üzemeltetéséről 8 évre szóló szerződést Vitézy Dávid, a BKK, és Dévényi Gergely, a közbeszerzési eljáráson nyertes VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója írta alá.

A megállapodás értelmében a Budapest és Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós, valamint Törökbálint közötti, eddig is a fővárosi rendszer részét képező járatok továbbra is a BKK hálózati, menetrendi és tarifarendszerébe integráltan közlekednek, az érintett lakosság kiszolgálása új járművekkel, magasabb színvonalon valósul meg. Az új buszok a 13-as buszcsalád, a 22-es buszcsalád, a 38-as buszok, a 40-es buszcsalád, a 63-as busz, a 64-es buszcsalád, a 84E, 89E, 94E, 294E buszok, a 88-as busz, a 140-es busz, a 169E busz, a 172E és 272-es buszok vonalán közlekedő járműveket váltják majd le.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Fővárosi Önkormányzat 2013 szeptemberében egyezett meg arról, hogy a Budapest határát elhagyó, ennek ellenére a főváros buszhálózatába szervesen illeszkedő és jelentős részben Budapesten belüli utazásokat kiszolgáló járatok működtetését a jövőben is a Fővárosi Önkormányzat rendeli meg közlekedésszervezőjén, a Budapesti Közlekedési Központon keresztül. A járatok útvonalát, menetrendjét, az érvényes viteldíjakat tehát továbbra is az érintett települési önkormányzatok és a BKK határozza majd meg.

A járatokat 2014 tavaszától kezdődően új járművekkel a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemelteti, az erről szóló szerződést Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, és Dévényi Gergely, a VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója írta alá. A jövőben tehát a budapestieken kívül Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Remeteszőlős, Szigetszentmiklós és Törökbálint lakói is magasabb szolgáltatási színvonalon vehetik igénybe az új buszokat.

Az M4-es metró elindulásával járó felszíni közösségi közlekedési módosítások a járatok közlekedésére is hatással lesznek. Erről korábbi cikkünkben olvashatnak bővebben.

Forrás: www.bkk.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.