Itt a budaörsi kézisek indulójának a klipje – Premier a moziban (videók)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs/Budapest – 2014. január 25., Budaörsi Infó) A Budaörsi Kézilabda Club és a Machine Mouse zenekar a szezon elején kezdte együttműködését, amelynek keretében az együttes több mérkőzésen is fellépett, továbbá megalkotta a klub hivatalos indulóját. A Pillanat című szám klipjét 2014. január 24-én mutatták be az egyik budapesti bevásárlóközpont mozitermében. A premier vetítésen részt vettek a videóban szereplő budaörsi kézis lányok, a zenekar, Kálóczi Imre a klub társadalmi elnöke, Cseri Péter a klip rendezője, és természetesen néhány rajongó is helyet kapott a közönség soraiban a média képviselői mellett. 

Igazi moziélménnyel lettek gazdagabbak, akik bebocsátást nyerhettek a pénteki premier vetítésre. A rendezvény zártkörű volt, és a felvezetés után már-már egy Oscar-díj átadógálára is számítottunk, azonban mindhiába. Helyette viszont egy órányi szórakozással lepett meg minket a filmes stáb. Trailer, werkfilm, videoklip és lezárásként pedig egy “hogyan is készült ez a remekmű” tartalmú alkotás. A több hónapnyi várakozás mindenképp meghozta gyümölcsét, mert a klippet nézve egy európai színvonalú, külföldi trendeknek is megfelelő munkát láthattunk.

kaloczi

Kálóczi Imre

Kálóczi Imre a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ő teljes mértékben elégedett a végeredménnyel.

“Nagyon sok jelenet élő meccsen volt felvéve, ezt nagyon jó volt visszanézni. Ezeknek a mérkőzéseknek a hangulata 100 százalékosan tükröződött a klipben. Jó volt látni a tömött lelátót, a budaörsi sportcsarnokot. A legbüszkébb arra vagyok, hogy a város visszaköszön egy olyan videoklipben amit az egész országban látni fognak, a zenecsatornák jóvoltából.”

 

Milyen irányvonal mentén halad a Budaörsi Kézilabda Club?

“2011-ben olyan célokat tűztünk ki magunk elé, hogy a térség egyik legmeghatározóbb klubja leszünk. Budaörsön egy olyan kézilabda klubot akartunk megvalósítani, ahol kicsit más a csapat, mint a megszokott. Mi lehetőséget kívánunk adni mindenki számára, aki sportolni szeretne, ezért mesterségesen alacsonyan tartjuk a tagdíjunkat más szakosztályokéhoz képest. Nem szeretnénk, hogy anyagi probléma legyen az akadálya annak, hogy a gyerek eltud jönni mozogni vagy sem. Egy összetartó közösséget építünk, és a legfőbb célunk az utánpótlás, és az, hogy rendes, egészséges embereket adjunk a társadalomnak.”

 

machine_mouse_vetites

A kisfilm létrejötte hosszú folyamat eredménye volt. A zenekar az őszi szezonban több mérkőzés után és edzés után forgatott éjszakába nyúlóan a budaörsi sportcsarnokban. Fontos volt, hogy a csarnokban sötét legyen, ezért a forgatásokat csak este lehetett elkezdeni, így a lányok néha edzés után, fáradtan vágtak bele a számukra teljesen új munkába. Természetesen ettől függetlenül élvezték a feladatot, és rutinosan játszottak újra egy-egy akciót vagy esést a rendező kedvéért.

A csapat irányító-átlövője, Tápai Andrea számára nem volt újdonság a közeg, hiszen korábban szerepelt már reklámfilmben. „Nagyon jól éreztem magam a forgatáson, és azt hiszem, ezt mondhatnám többes számban is, az egész csapat nevében. Igaz, kicsit fárasztó volt a feladat a késői kezdés miatt, de legalább kellemes hangulatban telt a munka, a srácokkal jót el tudtunk beszélgetni, viccelődni.”

A forgatások természetesen nem jöhettek volna létre Mihály Atilla edző engedélye nélkül, hiszen a lányok életében mindig a sport az első, céljuk, hogy minél hamarabb, lehetőleg már a következő szezonban az első osztályban szerepeljenek. Ennek érdekében edzőjük szigorúan megszabta, meddig tarthat számukra a forgatás, de az alatt már ő is buzdította és összefogta a csapatot. Sőt, még azt is megengedte, hogy néhány jelenet forgatására az öltözőben kerüljön sor, hogy kiderüljön, hogyan hangolódnak a lányok az edzésekre, mérkőzésekre.

 

machine_mouse7

Cseri Péter

 

A rendező, Cseri Péter elárulta, hogy a klip elkészítése nem csupán gyártási szempontból, a helyszín és a szereplők összehangolása miatt jelentett kihívást, hanem kreatív szempontból is. „A rockzenéről olyan szavak jutnak eszembe, mint a szabadság, szabadosság, a hedonizmus, a rendszer elleni lázadás, a kézilabda pedig nem biztos, hogy fedésben van ezzel.  Mégis, lévén szó csapatindulóról, a kézis lányokat, illetve a kézilabdát vizuálisan is össze kellett hozni a zenekarral. A végeredmény egy image klip, ahol párhuzamosan láthatunk képeket a lányokról meccs közben, illetve a zenekarról. A közös pont végül a mérkőzésre megérkező, a lányokat a lelátóról buzdító zenekar jelenete.”

“Megtisztelő feladat volt számomra a Budaörsi Kézilabda Club és a Machine Mouse együttműködésében született dalhoz kisfilmet készíteni, egyrészt mert  – talán  közhelyesen hangzik-  de  a versenyszerű sport mindig egy jó ügy, illetve minden ehhez kapcsolható fogalom, a kemény munka, a koncentráció, a küzdeni akarás, a kitűzött célért való összefogás, a professzionalizmus, a rendszerben gondolkodás a filmkészítéshez legalább annyira kapcsolódó alrendszer, mint a sporthoz.

Másrészt büszke vagyok, hogy egy több, mint 20 éves múlttal rendelkező zenekarral dolgozhattam együtt, olyan zenészekkel, akik profik, és már valóban letettek valamit az asztalra. A zenekar dobosával, Ragadics Csabával évek óta jó barátok vagyunk, más kontextusban  több alkalommal dolgoztunk együtt nagy amerikai produkciókban. Nagyon hasonló az ízlésünk, ami a filmeket illeti, Raga látta néhány korábbi munkámat, és tetszett neki az, ahogyan gondolkozom.  Többször szóba került már köztünk az évek során a közös munka, illetve a videoklip készítés lehetősége, amikor pedig a zenekar megkapta a kézilabda clubtól a felkérést, Raga, illetve a zenekar bizalmat szavazott nekem, amiért nagyon hálás vagyok.” – mesélte a rendező.

 

machine_mouse17

„Megtiszteltetés a Machine Mouse zenekar számára, hogy a budaörsi női kézilabdacsapat vezetősége a zenekart kérte fel indulójának megírására. Külön öröm, hogy az indulóhoz klip is készült, melyet a lányokkal közösen forgattunk. Fantasztikusan jó és gördülékeny volt a közös munka! Reméljük, ez a kisfilmben is látszik, és mindenki kedveli majd!” – mondta Ficzkó András, a Machine Mouse énekese.

 

Előzmények:

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban

Kézis klip forgatás Budaörsön!

Új kézis induló – Machine Mouse klip forgatás Budaörsön

A budaörsi kézis lányok reflektorfényben – WERKFILM az MM klipforgatásáról

 

 

machine_mouse11

 

 Trailer

 

 

Werk

 

 

Videoklip

 

 

machine_mouse_klip_premier_alleban

(Budaörsi Infó/MSE)

facebook: