Műkorcsolya Eb 2014 – Pazar gálával zárult a kontinensviadal (képek)

Az érmesek és a magyar versenyzők részvételével megrendezett, pazar gálaműsorral zárult vasárnap a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság a budapesti SYMA Csarnokban.

 

A hazai színeket képviselő Forgó Kristóf, valamint a Turóczi Dóra, Major Balázs jégtáncos kettős hatalmas tapsot kapott a mintegy 5500 fős közönségtől, ahogyan a 14 esztendős Tóth Ivett, a magyar női vonal nagy reménysége is.

Forgó Kristóf

Forgó Kristóf

 

Túróczi Dóra és Major Balázs

Túróczi Dóra és Major Balázs

 

A gálán a férfi, a női, a páros és a jégtáncverseny első három helyezettjei mutatták be erre az eseményre begyakorolt koreográfiáikat.

A legnagyobb üdvrivalgás az egyéni győzteseket, az immár kétszeres Eb-győztes Javier Fernandezt, valamint a csupán 15 éves orosz Julija Lipnyickaját fogadta. Ők meg is hálálták a nézők tapsát, Fernandez az 1970-es, 1980-as évek diszkóslágereiből összeállított válogatásra imitált aerobic-edzést a jégen, Lipnyickaja pedig elképesztő ugrásokkal és forgásokkal szórakoztatta a nagyérdeműt.

Javier Fernandez

Javier Fernandez

 

Julija Lipnyickaja

Julija Lipnyickaja

 

A férfi versenyben a 16. helyen zárt Kim Lucine egészen egyedi gálaelőadással lépett jégre: a monacói korcsolyázó Super Mariónak öltözve a világhírű videojátékot keltette életre, s ebben segítségére volt egyik riválisa, a cseh Tomas Verner, valamint a női verseny bronzérmese, Carolina Kostner is.

A legenergikusabb előadást a 10 éve Budapesten Eb-t nyert francia Brian Joubert mutatta be, a produkciót övező tapsviharból pedig úgy tűnt, Magyarországon a férfi mezőnyből még mindig ő az egyik legnagyobb kedvenc.

A műkorcsolyázók számára ez volt a februári, szocsi olimpia előtti utolsó nagy világverseny. Az oroszok a megszerezhető 12 éremből nyolcat hódítottak el, aranyérmet rajtuk kívül Olaszország és Spanyolország képviselője szerzett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.