Egyedi ötletek az ünnepi dekorációban Pest megye több településén

Az adventi időszakban a települések központjaiba, főutcáira kerülő fényfüzérek mellett az idén több helyen a szokásosnál látványosabb dekorációs elemeket is elhelyeztek a helyiek, a Pest megyei Nagykőrösön például három méteres hóemberek köszöntik a járókelőket, míg Százhalombatta polgármesteri hivatalának homlokzatára az ország legnagyobb adventi naptárát erősítették.

 

 

Nagykőrös főterén négy, speciális technikával készített hóember vidítja fel a járókelőket, magasságuk a fejükön lévő cilinderrel együtt 2,5 és 3,5 méter – mondta el az MTI-nek Tényi András, a város főépítésze.

Két hóember a szintén tekintélyes méretű adventi gyertyák mellett kapott helyet. A fehér figurák közül a gyerekek kettőt körüljárhatnak, megfoghatják őket, míg a másik kettő egy kis mesterséges dombon áll. A kompozíció előtt egy tavacskát is kialakítottak, bízva abban, hogy azon hamarosan csúszkálni is lehet majd. A figurákat többhetes előkészítés után az adventi időszak kezdetén egyetlen nap alatt állították fel a nagykőrösi polgármesteri hivatal dolgozói a helyi szolgáltató központ munkatársainak segítségével – közölte Tényi András.

Százhalombatta nívódíjas főterén lézer- és lángshow-val, ünnepi dalokkal, fényekkel, óriási naptárral és adventi koszorúval indult az ünnepre hangolódás – közölte Nyilas Hajnalka, a város önkormányzatának szóvivője az MTI-vel.

lezershow

Mint mondta, két éve elkészítették az ország legnagyobb adventi naptárát, amelyet idén is a városháza homlokzatára erősítettek fel. Minden nap egy-egy új, jókívánságokat rejtő ablak nyílik ki a kalendáriumon a helyiek örömére. Újdonságként egy óriás adventi koszorút is összeállítottak, majd felerősítették a zenepavilon tetejére.

A települést majdnem egy kilométernyi fényfüzér, kétszáz kandeláber-motívum és számtalan fényjáték díszíti. A dekorációt folyamatosan bővítik, gazdagítják: karácsonyi lámpákat kapott a Szent István-templom, de a csodaszarvas-díszkút és számos útvonal is ünnepi fénybe öltözött. Az iskolák és óvodák előtt gyermekbarát karácsonyi motívumokat láthatnak a százhalombattaiak – tette hozzá a szóvivő.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.