Lázár: nem érkezett hivatalosan levél vagy bejelentés Horváth Andrástól

Lázár Jánost hivatalosan irat, levél vagy bejelentés formájában nem értesítette az adócsalások ügyében Horváth András volt adóellenőr. Az államtitkár közlése szerint Révész Máriusz fideszes képviselő a NAV működését érintő névtelen, konkrétumokat nélkülöző figyelemfelhívással és javaslatokkal kereste meg.

 

 

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek szerdán úgy nyilatkozott, Révész Máriusz képviselőtársának jelezte, hogy szívesen áll személyesen vagy levélben névtelen és “arctalan barátja rendelkezésére.”

Munkám során rendszeresen kapok észrevételeket, javaslatokat, bejelentéseket az állam működésével kapcsolatban, azonban sem most, sem a jövőben nem tudok olyan észrevételekkel és javaslatokkal foglalkozni, amelyekhez nem társul név és arc – fogalmazott Lázár János.

Horváth András állítása szerint több fideszes országgyűlési képviselő és például Varga Mihály is már azelőtt tudott az adócsalások rendszeréről, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat, sőt úgy tudja, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is ezzel témával. A volt adóellenőr erről szerdán beszélt, miután az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának ellenzéki tagjaival találkozott.

Megerősítette azt is: korábban megkereste Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, valamint Révész Máriusz fideszes képviselőn keresztül megpróbálta eljuttatni az észrevételeit Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökség vezetőjének és Cséfalvay Zoltánnak, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárának. Hangsúlyozta azt is: nem ő az egyetlen volt adóellenőr, aki megpróbálta erre felhívni a főnökei vagy a kormánypárti politikusok figyelmét.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.