Pályázatot hirdettek hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóknak

Megjelent az Út a diplomához pályázat, amely ösztöndíjat vagy önköltségtámogatást kínál hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóknak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn.

 

 

A közlemény szerint a támogatásra azok a magyarországi felsőoktatási intézményben alap-, mester- vagy osztatlan képzésen, nappali, esti vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgárságú, önköltséges hallgatók pályázhatnak, akik hátrányos helyzetűnek minősülnek, és az adott szintű végzettséggel még nem rendelkeznek, vagy azonos szintű más képzésben nem vesznek részt.

Ösztöndíj elnyerése esetén a hallgató 200 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphat a 2013/2014-es tanév első és második tanulmányi féléveire, 10 hónapra, 2013. szeptember 2. és 2014. június 30. közötti időszakra.

Önköltség-támogatás esetén a hallgató legfeljebb félévenként 220 ezer forintra pályázhat. A támogatás legalább a képzési önköltség 60 százaléka, és legfeljebb annak 85 százaléka.

A minisztérium megbízásából és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett pályázat a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyteremtését, illetve tanulmányaik folytatásának támogatását szolgálja – írták.

A pályázati felhívás további részletei a www.emet.gov.hu oldalon találhatóak. A pályázat benyújtásának határideje december 23-a éjfél.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.