Döbbenetes közömbösség – “Az emberek zavartalanul bámultak, beszélgettek, fényképeztek”

Egyetlen ember próbált segíteni azon a férfin, aki egy 5. emeleti ablakból ugrott ki szombaton a Blaha Lujza téren. A szemtanú azóta is zaklatott, de nem annyira a haláltusa látványa, mint inkább az emberek közömbössége kavarta fel – írja a hvg.hu.

 

Ferenczi Gábor egy buszon volt éppen, amikor megtörtént a baj. Leugrott a járműről és odarohant. Először nem is hitte el, hogy igazi emberről van szó. “Arccal a betonnak volt, nem tudott lélegezni. Láttam, hogy oldalra kell fordítanom a fejét, lehajoltam hozzá. Azokat a hangokat nem felejtem el” – fogalmazott.

Hasztalan próbált rávenni bárkit is arra, hogy letakarják az aszfalton fekvő meztelen embert, így készülhettek róla azok a méltatlan fotók – mondta.

A test köré egyre nagyobb tömeg gyűlt, ötvenen-százan is összeverődhettek, de az emberek zavartalanul bámultak, beszélgettek, fényképeztek, csak egy volt köztük, aki segíteni próbált, de ő is csak egy papír zsebkendőt tudott felajánlani. Ferenczi olyanra is emlékszik, aki nevetgélt. Az egyik bámészkodó azt vetette, neki oda, hogy “azóta meghalt a csóka, szóval hiábavaló volt”.

Az autósok lelassítottak, de tovább is mentek mind, sokan közülük telefonjaikkal rögzítették a látványt. Egyik se kérdezte meg, hogy tud-e valamit segíteni – mondta a szemtanú.

Az internetes reakciókat látva úgy gondolja, nemcsak azokkal van baj, akik ott voltak, hanem mindenkivel. “Nem tudom, hogy ez globális probléma-e, de azt tudom, hogy ez így nem emberi” – mondta. A segítő férfi megdöbbent a mentők és a rendőrök közömbösségén is.

http://hvg.hu/itthon/20131124_Megszolalt_a_ferfi_akinek_a_kezei_kozott

Fotó: hvg.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.