Marad az esős idő, hétfőn már hózápor is lehet

A hét végéig folytatódik a borús, esős idő, hétfőtől pedig már télies időjárás várható, hózápor is lehetséges.

 

 

A hét végéig folytatódik a borús idő, többfelé lehet záporeső, néhol 16 Celsius-fokig melegedhet a levegő. Hétfőtől viszont téliesre fordul az idő, a leghidegebb órákban mínuszok is lehetnek, havas esőre, hóra is számítani lehet – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka keleten, északkeleten még többfelé várható eső, zápor, de pénteken délelőtt mindenütt megszűnik a csapadék. Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon viszont akár több órára is kisüthet a nap.

Délutántól nyugaton, délnyugaton újra egyre több helyen várható eső. Éjszaka a keleti tájakat leszámítva többfelé képződik köd és napközben helyenként csak lassan oszlik majd fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten-délkeleten a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon szakadozik fel rövid időre a felhőzet, ott lehet némi napsütés. Délelőtt még csak nyugaton, délutántól keleten is egyre többfelé várható eső, zápor, de az északkeleti megyékben estig nem valószínű csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödhet szél. A minimumhőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 8 és 16 fok között alakulnak, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható ismétlődő eső, záporeső. Megerősödhet, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 5-13 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn eleinte főként keleten eső, havas eső, havazás várható, majd szórványosan hózápor kialakulására is számítani lehet. A szél erős, időnként viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakul.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.