Jó útra tért betörőtől kapott ajándékot György herceg

Jó útra tért egykori betörőtől kapott ajándékot György herceg, a brit trón négyhónapos majdani várományosa.

 

A júliusban született királyi sarj édesapja és édesanyja, Vilmos herceg és Katalin hercegnő a fiatal bűnözők rehabilitációját és társadalmi visszailleszkedését segítő, Only Connect nevű jótékonysági szervezetnél tett látogatást. A 22 éves Aaron Russell-Andrews egykori bandatag és betörő lelkiismeretesen felkészült az alkalomra: saját pénzén készíttetett György hercegnek egy ingecskét, rajta a majdani uralkodó nevével és az Only Connect logójával.

Katalin a The Daily Telegraph szerdai beszámolója szerint örömmel fogadta a jelenleg színészi karrierrel próbálkozó volt bűnöző ajándékát, mondván: Russell-Andrews pont eltalálta a “rohamosan növekvő” gyermek méretét. “Tetszeni fog neki” – biztosította a hercegnő az ajándékozót.

gyorgy_herceg_00

Vilmos és Katalin számos olyan jótékonysági szervezetben vállal védnöki szerepet, amelyek a társadalomból valamiért kiszorult, elesett embereken igyekeznek segíteni.

Vilmos herceg – aki nagymamája, II. Erzsébet királynő és édesapja, Károly trónörökös után a harmadik a brit trónutódlási sorban – például a hajléktalanokat segítő legfőbb londoni jótékonysági csoport, a Centrepoint fővédnöke is. E minőségében két éve még arra is vállalkozott, hogy egy rendkívül fagyos decemberi éjszakát egy londoni híd, a Blackfriars Bridge alatt töltsön, a Centrepoint vezetőjének társaságában. Utána közölte: egyetlen szabadban eltöltött éjszaka természetesen nem elég ahhoz, hogy akár a leghalványabb fogalma legyen arról, milyen lehet minden éjjel London utcáin aludni. Hozzátette azonban: reméli, hogy személyes tapasztalatszerzésével még jobban tudja segíteni az utcán élő elesetteket.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.