A Jobbik Budaörsi Alapszervezetének nyílt levele

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Budaörsi Alapszervezete nevében Császárné Kollár Tímea, a szervezet helyi önkormányzati képviselője és parlamenti képviselőjelöltje nyílt levelet írt a budaörsiekhez a Trianon-emlékmű felállításával kapcsolatban. A szerkesztőségünknek elküldött nyílt levelet alább olvashatják.  

 

 

Tisztelt Budaörsi Honfitársaink!

Köszönjük a rengeteg érdeklődő megkeresést a városunkban felállítandó Trianon-emlékmű felavatásával kapcsolatban. Mint bizonyára tudják, már akkor szorgalmaztuk az emlékmű felállítását, amikor még nem volt önkormányzati képviselőnk a testületben. Az ellenzők tarthatatlan érvei, ferdítésektől, vagy esetenként hazugságoktól és gyalázkodásoktól sem mentes véleménynyilvánításai jól mutatták, hogy a mi városunk vezetőinek egy része nem képes elfogadni azt a nemzeti gondolkodásmódot, amely vezérelt és vezérel bennünket akkor, amikor a zászlónkra tűztük célunkat: méltó emlékhelyet állítani a magyarság egyik legnagyobb tragédiájának. Jelezve azt, hogy nem felejtünk, jelezve azt, hogy egy a nemzetünk, mutatva azt, hogy a Kárpát-medencének nemcsak közös múltja volt, hanem a jövőjének is közösnek kell lennie. Szeretnénk kinyilvánítani, hogy Budaörsön is nagyon sokan a nemzet egységében hiszünk és azt is, hogy élnek nálunk is szép számmal olyan honfitársaink, akiknek fáj Trianon és fáj 2004. december 5-e.

Az elmúlt években több határozati javaslatot készítettünk és terjesztettünk be azért, hogy – több száz Kárpát-hazai településhez hasonlóan – a mi városunkban is álljon Trianon-emlékmű. Végül a képviselő-testület elfogadta, és nyílt pályázatot hirdetett az önkormányzat, amely először nem lett eredményes. A képviselők egy része mereven elutasító volt továbbra is az emlékmű felállításával kapcsolatban és a magyar nemzet évezredes szimbólumával szemben, vagy pedig esztétikai megfontolásból nem tudta támogatni egyik pályaművet sem. A második kiírás azonban sikeres volt, Tóth Dávid szobrászművészt kérte fel az önkormányzat arra, hogy alkossa meg az általa megálmodott emlékművet.  A műalkotás elkészült 2013. november 14-én Budaörs városa nevében átvettük a művésztől – Török Czene István alpolgármester úrral és a Polgármesteri Hivatal képviselőjével –, de a szobor avatására még mindig várnunk kell. Várnunk kell, mert a város polgármestere úgy döntött, hogy avatni csak június 4-én lehet egy olyan emlékművet, amelynek az állítását sem tudta elfogadni. Nem véletlen, hogy évekbe telt, mire eljutottunk addig, hogy legalább van egy gyönyörű emlékművünk … amely azonban még hosszú hónapokon át várhatja becsomagolva, hogy láthassák, akiknek készült.

A Jobbik Budaörsi Alapszervezetének határozott véleménye az, hogy az emlékmű felavatásának időpontját az a testület tűzheti csak ki, amely a megvalósulását megszavazta, így a képviselő-testületet fogjuk megkérdezni, hogy milyen időpontot javasolnak a szobor felállítására.

A Jobbik Budaörsi Alapszervezete nevében: Császárné Kollár Tímea – elnök, önkormányzati képviselő

facebook:

1 Komment

  1. […] Kollár Tímea, a szervezet helyi önkormányzati képviselője és parlamenti képviselőjelöltje nyílt levelet írt a budaörsiekhez a Trianon-emlékmű felállításával kapcsolatban. A szerkesztőségünknek elküldött nyílt levélre Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.