Háromszáz induló a budaörsi WBPF testépítő- és fitnesz-világbajnoságon

Közel 50 ország 300 versenyzője vesz részt a WBPF V. testépítő- és fitnesz-világbajnokságon, amelynek péntektől vasárnapig a budaörsi sportcsarnok ad otthont.

 

Amint Paul Chua, a testépítést, fitneszt és erősportokat magába foglaló WBPF főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a magyarországi vb több szempontból is különleges, egyrészt, mert most indulnak először kínai versenyzők, másrészt még a kelet-ázsiai Bhután is képviselteti magát egy női sportolóval.

Buranits Ildikó, a szervezőbizottság elnöke, a szervezet európai főtitkára hozzátette: magyar részről 32 kategóriában összesen 64-en állhatnak rajthoz. A sportvezető emlékezetett arra, hogy a legutóbbi vb-n a női csapatversenyt Magyarország nyerte.

“Ezt a teljesítményt szeretnénk a hazai közönség előtt megismételni, sőt, a férfi csapatbajnoki címet is elhódítani” – fogalmazta meg az elvárásokat.

A program pénteken 9 órakor kezdődik a budaörsi sportcsarnokban, amely azzal érdemelte ki a világeseményt, hogy több sikeres világkupa-versenynek és egy Európa-bajnokságnak is a házigazdája volt az elmúlt években.     

A világbajnokság előtt, csütörtökön tartják a 120 tagállamot számláló WBPF kongresszusát. Ezen többek között terítékre kerül az a magyar ötlet, hogy a jövő évtől a férfiaknál és a nőknél is vezessék be a sportmodell kategóriát, amely egyébként bemutató kategóriaként fog szerepelni a budaörsi vb műsorán.

Érdekesség, hogy mivel nemcsak felnőtt, hanem masters kategóriában is rendeznek versenyeket, így az indulók között lesznek 60 évnél idősebbek is. Az eseményre a budaörsi lakosok ingyen látogathatnak ki, míg mások számára 1500 forintba kerül a napi belépő.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.