Elloptak egy autót a budaörsi lakótelepről – Két gyermekülés volt benne

„A képen látható Reanult Megane típusú autót nemrég ellopták Budaörsön, a lakótelepen. Két kisgyermekülés is volt benne. Kérlek titeket, hogy osszátok meg minél többen, a rendszám LJV-055, hátha megkerülhet még. Ha valaki tud róla, hívja ezt a számot: 06 30 492 7244 Köszönöm!!!”

 

 Arra kérünk mindenkit, hogy osszák meg közösségi oldalukon is az ellopott autó rendszámát és típusát, hátha sikerül megtalálni.

A tolvajnak ez az autó csak egy zsákmány, a családnak, akitől elvitték viszont nélkülözhetetlen.

Az autó típusa: Renault MeganeA rendszám LJV-055.

Ha valaki tud róla, hívja ezt a számot: 06 30 492 7244

Az autólopás sajnos nem egyedi eset sem Budaörsön, sem pedig országos szinten. Az ORFK- által kibocsájtott autólopás statisztika lista alapján a magyar autótolvajok leggyakoribb prédája a Suzuki és a Volkswagen. Az amerikai tolvajok autólopási toplista élén azonban a Mercedes Benz áll.

A rendőrségi autólopás toplista kiadványából kiderült, hogy a 2013-as évben mintegy 10%-kal emelkedett az autólopások száma. 2009 óta éves szinten általában 6000 körül volt a meglovasított járművek száma, ám a tavalyi évben összesen 6920 ügyben indítottak eljárást.
A 2013-ben tíz leggyakrabban eltulajdonított gépjárművek pontos listája (autólopás statisztika 2013):

1. Volkswagen 1051 darab
2. Suzuki 891
3. Opel 839
4. Ford 567
5. Renault 515
6. Toyota 388
7. Peugeot 354
8. Mercedes 341
9. BMW 320
10. Skoda 311

Nem igazán szívderítőek ezek az adatok. Sajnos általános igazság, hogy nincs ellophatatlan autó, viszont ha két egyforma közül az egyikben több a lopást gátló eszköz, berendezés, akkor biztosan a másikat választja a tolvaj.

Összegyűjtöttünk néhány praktikát amivel csökkenthetik az esélyét annak, hogy az Önök autóját tulajdonítsák el.

Az autólopás ellen mechanikus és elektronikus védekezési módszerek léteznek. Válasszunk mindig több megoldást, hiszen így annyira megnehezítjük a tolvaj dolgát, hogy inkább más préda után néznek.

Két módon szokták a tolvajok eltulajdonítani a gépjárműveket. Az első mód, amikor a tulajdonos nincs a közelben. Ebben az esetben segédeszközök segítségével, ami akár tréler is lehet. A másik pedig a trükkös lopás módszere. Ebben az esetben “véletlenül” neki koccannak kocsijukkal az autónknak, és amíg nem figyelünk, már el is vitték. Fokozottan figyeljünk értékeinkre, és sose hagyjuk a slusszkulcsot az autóban, ha nem ülünk benne. Legyünk minden esetben gyanakvóak.

 

Mechanikus módszerek:

Használjunk kormányzárat!

Szereltessünk be váltózárat!

Gravíroztassuk az üvegbe a rendszámot!

Vásároljunk kerékőrt!

 Elektronikus védelmi rendszerek:

Használjunk riasztót!

Szereltessünk be GPS nyomkövetőt!

Használjunk egyedi indításgátlót!
Sajnos ezek a módszerek az ellopott autó tulajdonosának már nem segítenek, ezért arra kérünk mégegyszer mindenkit, hogy osszák meg közösségi oldalukon is az ellopott autó rendszámát és típusát, hátha sikerül megtalálni.

A tolvajnak ez az autó csak egy zsákmány, a családnak, akitől elvitték viszont nélkülözhetetlen.

 

Az autó típusa: Renault Megane. A rendszám LJV-055.

Ha valaki tud róla, hívja ezt a számot: 06 30 492 7244

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.