Orvosokkal indul a tájfun sújtotta Fülöp-szigetekre a református szeretetszolgálat

Nyolctagú orvoscsoporttal, valamint 15 ezer dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal indul útnak hétfő reggel a Magyar Református Szeretetszolgálat a tájfun sújtotta Fülöp-szigetekre.

 

 

    A szeretetszolgálat vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nyolctagú küldöttségük a legnagyobb kárt szenvedett sziget Tacloban városában fog segítséget nyújtani.

 

    A csoport teljesen önellátó, kórházi sátorral is rendelkezik, így a gyógyítást egyből az érkezés után megkezdik – írták a közleményben, hozzátéve, hogy a református egyház adományaként orvosi felszerelést, kötszert, gyógyszert, infúziót és fájdalomcsillapítót is visznek magukkal a Fülöp-szigetekre. A misszió másodlagos célja, hogy felmérjék a helyreállítás során adódó igényeket és lehetőségeket.

 

    Közölték egyúttal azt is, hogy a szeretetszolgálat adománygyűjtést indított a katasztrófával sújtott terület megsegítésére, mely a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával támogatható vagy a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon keresztül, továbbá a szeretetszolgálat jobbadni.hu oldalán online adományozásra is lehetőség van.

 

    Vasárnap délután a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csapata is az ázsiai országba utazik.

 

    A minden eddiginél erősebbnek mondott vihar következtében feltételezések szerint legkevesebb 10 ezer ember vesztette életét a Fülöp-szigetek középső régióiban.

 

 

Gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet

 

Gyűjtést indít a 1353-as adományvonalon a Fülöp-szigeteket sújtó tájfun károsultjainak javára az Ökumenikus Segélyszervezet.

 

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a hatékonyság jegyében helyi partnerszervezeteiken keresztül segítenek a beérkező felajánlásokból.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet a honlapján (www.segelyszervezet.hu) megtalálható számlaszámon is fogadja az adományokat “Tájfun” megjelöléssel.
 

Amerikai tengerészgyalogosok tartanak a katasztrófa helyszínére

 

A tájfun sújtotta Fülöp-szigeteknek nyújtandó amerikai katonai segítség első hullámaként egy 90 tengerészgyalogosból és tengerészből álló egység indult a katasztrófaövezetbe – közölték vasárnap amerikai kormányzati források.

 

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter a hétvégén elrendelte, hogy az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnoksága nyújtson segítséget az áldozatok felkutatásában és mentésében, valamint hogy biztosítson a mentéshez légi támogatást.

 

Az első amerikai mentőegység a japán Okinaváról indult a Fülöp-szigetekre egy KC-130J Hercules típusú szállítógép fedélzetén. Az amerikai haditengerészet két P-3 Orion típusú felderítő repülőgépét is a természeti csapás övezetébe vezényelték.

 

 

A Hunor készenlétben áll a Fülöp-szigetek megsegítésére

 

A magyar kormány felajánlotta segítségét a Fülöp-szigeteki kormánynak, így jelenleg a katasztrófa sújtotta ország válaszára várva, teljes készenlétben áll az ENSZ minősítést nyert Hunor mentőszervezet bevetésre tervezett szervezeti egysége, amely a romok alatt maradtak felkutatására specializálódott – közölte honlapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton.

 

haiyan_tajfun_2013nov More than 100 dead, nearly 800,000 displaced in Philippines haiyan_tajfun2_2013nov A survivor holds a statue of Jesus Christ, her only saved belonging, after a super Typhoon Haiyan battered Tacloban city, central Philippines haiyan_tajfun4_2013nov haiyan_tajfun5_2013nov haiyan_tajfun7_2013nov haiyan_tajfun8_2013nov

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.