Közel 250 millió forintból mérnöki tudástárat fejlesztenek

Összesen 247,7 millió forintból innovatív technológiai és mérnöki tudástárat fejleszt a budapesti székhelyű CEMI Kft., a beruházással a vállalatok vagy önkormányzatok képesek lesznek online elérni megadott technológiai és műszaki leírásokat, legjobb gyakorlatokat – közölte a cég.

 

 

 

A CEMI Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében a fejlesztéshez 113 millió forintos uniós támogatást nyert el a műszaki technológia és mérnöki tudástár kifejlesztése című projektben.

 

A közlemény szerint az év végén záruló fejlesztés során egy olyan, kis- és középvállalkozások (kkv-k), önkormányzati intézmények és egyéb üzleti felhasználói csoportok igényeire szabott innovatív technológiai és mérnöki tudástár kifejlesztésére és piacra vitelére kerül sor, amely segítségével a célcsoportot képező vállalatok online módon képesek megadott technológiai és műszaki leírásokat, legjobb gyakorlatokat megismerni.

 

A felhasználók hozzáférést nyerhetnek egy olyan integrált tudástárhoz, amely naprakész műszaki, technológiai tudást közvetít számukra. A tudástárba összegyűjtik azokat a hazai innovatív technológiákat és mérnöki megoldásokat, amelyek egy-egy műszaki vagy technológiai folyamat terén jelentős hatékonyságjavulást és/vagy költségcsökkenést érnek el. A cég szerint ezek feldolgozása és a tudástárba való beépítése megkönnyítheti az innovációk hazai elterjedését is.

 

A CEMI stratégiai tanácsadó vállalat a 2004-es megalakulása óta több mint egy tucat közép-kelet európai országban, valamint Oroszországban és Nyugat-Európában vezetett számos, többek között stratégiaalkotási, reorganizációs, piacelemzési és összeolvadási projektet. Ezek többsége a telekommunikáció, a banki és az energia illetve közmű iparágakban valósult meg. A cég 13 főt foglalkoztat, a nyilvános cégadatok szerint az értékesítés nettó árbevétele tavaly 263 millió forint volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.