Bajai videó – Kőrös Gusztáv: a szocialisták “nagyon átvertek minket”

Kőrös Gusztáv, a bajai videó egyik készítője szerint a szocialisták átverték, kihasználták őket. A solti roma önkormányzat elnöke, volt DK-tag hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük. Az MSZP erre reagálva azt közölte, hogy Kőrös Gusztáv “súlyosan valótlan kijelentéseket tett”, ezért az MSZP és Mesterházy Attila pártelnök jogi lépéseket kezdeményez.

 

 

 

A hírműsorban Kőrös Gusztáv arra a kérdésre, hogy ki volt a megbízójuk, úgy válaszolt: Király György felhívta őket az irodájába, hogy “készítsünk egy oktató jellegű filmet”. Azért, hogy azt zárt körben, egy konferencián mutassák be romáknak – mondta. Hozzátette: ott volt a szobában, ahol a videó készült. Közlése szerint a videót Károlyi Attilának, az MSZP Fejér megyei sporttagozata elnökének adta át.
Kőrös Gusztáv úgy fogalmazott: “nagyon átvertek minket, kihasználtak minket”.
Király György október 22-én közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre. Rögzítette azt is, hogy a videofelvétel elkészítéséhez az MSZP-nek sincs semmi köze.
Az MSZP hétfő este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az ATV hétfő esti Egyenes beszéd című műsorában a bajai videó készítésében közreműködő volt DK-tag súlyosan valótlan kijelentéseket tett, ezért az MSZP és Mesterházy Attila, a párt elnöke rágalmazásért és becsületsértésért jogi lépéseket tesz.
Október 21-én, Gréczy Zsolt, a DK szóvivője sajtótájékoztatóján közölte: Gyurcsány Ferenc pártelnök utasítására kellett a pártból távoznia Kőrös Gusztávnak. Kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta: nem tudják, milyen szerepe volt a videó elkészítésében a férfinak.
A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó a bajai időközi választással összefüggésben, amiről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány, az azon szereplők megrendezett helyzetet játszottak el a megismételt önkormányzatiképviselő-választás után. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy héttel ezelőtt közölte, hogy a felvételt egy a készítésekor is jelen lévő ember átadta egy ismerősének, aki egy további közreműködővel közösen elvitte a szocialista párt székházába, ahol két embernek adták át.
Az MSZP elnöke többször kijelentette, hogy sem a szocialista pártnak, sem egyetlen politikusának nincs köze a bajai választással kapcsolatos videó elkészültéhez.
A Fidesz – mint arról a Magyar Nemzet beszámolt – már postázta a rendőrségnek a hamis vád miatti bejelentését az álvideó ügyében. Azért bejelentéssel éltek, mert feljelentést csak az alapeljárást folytató rendőrhatóság tehet.
A bajai 32-es szavazókörben október 13-án megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.