Primanima másodszor Budaörsön: több mint 100 animációs film négy nap alatt

(Budaörs – 2013. október 16., Budaörsi Infó)Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivált idén második alkalommal rendezik meg Budaörsön, a Jókai Mór Művelődési Központban (JMMK) október 23. és 26. között.

 

 

 

A szervezők több mint 600 nevezett alkotásból választották ki azt kicsit több mint száz friss príma animált rövidfilmet, amelyek 2013-ban a fesztivál díjaiért versenyeznek. 

A 125 tanulmány- és vizsgafilmet, diplomamunkát és debütáló elsőfilmet felvonultató programban számos, a világ legnagyobb fesztiváljain bemutatott kisfilm szerepel, van köztük Oscar-jelölt bábfilm (Timothy Reckhart: Fejjel lefelé / Head Over Heels), többszörös díjnyertes magyar animáció (Vácz Péter: Nyuszi és Őz), az Annecyban idén legjobb elsőfilm díjával kitüntetett alkotás (Robber Vervaecke: Norman), vagy éppen egy Pierre Richard által írt mesefilm ( Szőke kisfiú fehér báránnyal).

A nemzetközi zsűri a kategóriadíjak mellett kiosztja a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díjat, amelyet tavaly Kopasz Milán, a MOME animációszakos hallgatója vehetett át.

A közönség is díjazni fogja a kedvenc magyar kisfilmjét: a nézők körében legnépszerűbb hazai alkotás a Macskássy Gyula-díjjallesz gazdagabb. (Ezt az elismerést tavaly Hermán Árpád MOMÉ-s diplomafilmje, a Sajnálom! kapta meg.)

A 125 versenyfilmből 32 alkotás magyar, de számos francia, angol, amerikai, orosz és izraeli kisfilm is bemutatkozik az elsőfilmes fesztivál programjában.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.