Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást Baján

A Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást a bajai 3-as számú egyéni választókerületben, Kovács Csaba az 1071 érvényes szavazatból 508-at kapott – közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este, az egyik szavazókörben megismételt választás után az MTI-vel.

 

 

 

Papp Zoltán tájékoztatása szerint a második Teket Melinda, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje lett 446 szavazattal. Markó György, a Jobbik jelöltje végzett a harmadik helyen, ő a szavazatok 7 százalékát kapta. Az LMP jelöltje, Ikotity István 3,8 százalékot ért el.

A Fidesz jelöltje az érvényes szavazatok 47,4 százalékát, míg a három baloldali párt közös jelöltje a szavazatok 41,6 százalékát kapta.

A választókerület szavazásra jogosult polgárainak 36,8 százaléka, 1071 ember élt a szavazati jogával, illetve adott le érvényes szavazatot.

Az előzetes eredmény ellen 48 órán belül lehet fellebbezni, ha ilyen beadvány nem érkezik, akkor ez a választás hivatalos végeredménye.

A helyi választási iroda csak a választókerületi szavazás összesített eredményéről adott tájékoztatást, a szavazóköri megismételt voksolás adatairól külön nem.

A bajai 3-as számú egyéni választókerület 32-es szavazókörében azért kellett megismételni a szavazást, mert a Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsa azt állapította meg, hogy ott kampánycsendsértés történt szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson.

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.