Bajai választás – MSZP-DK-Együtt-PM: a Fidesz elvesztette a becsületét

Az MSZP, a DK és az Együtt-PM szerint a Fidesz győzelme a vasárnapi időközi önkormányzati választáson felér egy vereséggel, mert a győzelemért cserében a párt egy egész ország előtt elveszítette a becsületét.

 

 

A baloldali pártok az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közös közleményükben azt írták: “Ha minden alapos gyanú kivizsgálása után is kijelenthető lesz majd, hogy a Fidesz ma valóban győzött Baján, a győzelme akkor is egy vereséggel ér fel: egy alig fél ezres választókör megnyeréséért cserében egy egész ország előtt veszítette el a becsületét”.

“A fideszes választási csalás miatt a mai napon megismételt választási forduló sem szűkölködött ugyanis a gyanús, visszaélésekre utaló eseményekben. Ezekkel kapcsolatban a helyi választási bizottsághoz, illetve a rendőrséghez fordultunk: a választások tisztaságáért felelős szervek válaszán múlik, hogy a bajai fideszes eredmény “csupán” tisztességtelen volt-e, vagy törvénytelen is” – tette hozzá az MSZP, a DK és az Együtt-PM.

Kiértek arra is, hogy Teket Melinda az Összefogás Bajáért közös jelöltjeként derekasan helytállt: 2010-ben még óriási fölénnyel nyert itt a Fidesz, most pedig csak alig. Mindezek alapján úgy látják, hogy “a kormányváltó hangulat egyre erősebb az országban”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.