“Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este.” – 7fői jótanácsok

(Budaörs – 2013. október 14., Budaörsi Infó) Kinyitjuk a szemünket hétfő reggel és úgy érezzük, mintha már megint hétfő lenne, és milyen igazunk is van! Hétfő van ismét, de eltelt közben egy hét. Volt egy hétvége, amikor pihenni kellett volna! Persze, az ismét kimaradt, mert a harmad negyed-ötöd-hatod állásunkkal, hobbinkkal, szerelmünkkel vagy a teljes munkaidős törődést igénylő gyermekünkkel foglalkoztunk. Szóval ismét ott vagyunk ahol a part szakad. Mit tegyünk? A Budaörsi Infó segít! Olvassák el jó tanácsainkat hétfőre.

 

 


Álmos reggel ismét, és a fogkrém persze megint a ruhánkon landolt. A mosatlan sajnos nem mosta el saját magát az éjszaka folyamán, és a lakás sem lett tisztább. A szokásosan hétfőn  elkezdendő diétáról sem szabad megfeledkezni.

Felkelünk és a közösségi oldalakon sem fogad minket más, mint mindenféle kutyamacska álmos fej és miért van ismét hétfő, üvöltő gyermek képpel, vagy haragos nagymamival illusztrálva. Ez persze megadja nekünk a kellemes napi hangulatot, és ha mindez nem lenne elég, hétfőn még a tömegközlekedés, vagy az autópályák zsúfoltásága is kiveri nálunk a biztosítékot.

Persze a rádióban az exekről beszélnek, hogy legyünk velük jóba, mert ők is ugyan olyan emberek, csak már mást szeretnek, és ennek még örüljünk is. Különben is csak a töltlött káposzta jó felmelegítve.

Na persze, és ha nem szeretem a töltött káposztát?! És legalább egy okot mondjanak, hogy miért kellene ugyan, az exel jóban lenni? Persze, persze felejtsük el, hogy kisemmizett és hogy a kedvenc csizmánkat sem adta vissza költözés után, és még ott van az az ágytakaró is… az aztán nagyon kell neki. Biztos, imádja a rózsaszínt! Na persze, egész addig ki nem állhatta, amíg nekünk nem kellett.

Szóval ennyit a hétfő reggeli jókedvről. Ilyenkor kaphat el minket az ablakot feltekerős, izomból üvöltős stressz-szindróma. Amitől kicsit megnyugszunk. Az autópályán a kutyát sem zavarja, csak furán néznek az emberek, ha esetleg egy piros lámpánál átbillenünk a psychobirodalomba.

Ha beértünk a munkahelyünkre, és az állapotunk még mindig kritikusnak mondható, és még Ross doktor félmeztelen képe sem segít rajtunk, akkor a következő módszereket ajánljuk a hétfőellenes klubtagok számára.

 

Sok sikert a hétfő túléléséhez.

 

1. Ha a hétvégét szeretnénk végig bulizni, akkor ahhoz, hogy a hétfőt túlélhessük oda kell figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Hétfői másnaposság ellen segít minden egyes előző nap elfogyasztott szaftos, vagy zsíros falat. A sok C-vitamin fogyasztása pedig segít a májnak az alkohol gyorsabb feldolgozásában.

2. Ha már megvan a baj, és nem gondolkodtunk előre, akkor lefekvés előtt igyunk meg két magnézium tartalmú pezsgőtablettát és sétáljunk egyet. Így megúszhatjuk a másnapi fejfájást, és nem ébredünk úgy, mintha végig ringlispileztük volna az éjszakát a vidámparkban.

3. A hétfői másnapos rosszulléten a kávé nem segít! Ne is próbálkozz! Inkább a sok ásványvizet és a teát válaszd.

4. Ha a hétvégi buli kimaradt és munkával töltöttük a szabadnapokat, akkor hétfő reggelre ajánljuk a kávét, kis kortyokban.

5. A hétfő reggeli zuhany is csodára képes. Váltsunk hidegről melegre, melegről hidegre. Így pár perc alatt felébredünk.

+ ne kapcsold be a rádiót ha nem akarsz embereket hallani!!!

 

Néhány jó kifogást is összegyűjtöttünk arra az esetre is, ha a főnök esetleg alváson kapna egy ilyen “kellemes” hétfői napon:

1.) Igen, mondták is a véradáson, hogy ez ma előfordulhat.

2.) Ez volt a 15 perces erőgyűjtés, amit a jobb munkaidőkihasználásról szóló előadáson tanultam.

3.) Észrevette már, hogy milyen furcsa hangokat ad ez a billentyűzet, ha az ember egészen közel rakja a fülét hozzá?

4.) Beszorult a tollam ide a monitorom alá, nem tudna egyet kölcsönadni?

5.) ( miközben lassan felemeled a fejed, ezt suttogod:) …mindörökké, ámen.

 

Néhány hétfői idézet, hátha segít. De ha mégsem, akkor inkább feküdj vissza és várd meg amíg kedd lesz.

“Zavard össze a világot és mosolyogj hétfőn”

“Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este.”

“Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azzal a sok hétfő reggellel?”

“Nem szeretem a hétfőket, de sajnos hetente találkozom velük.”

“Általában meglepően vidám fickó vagyok. Próbálkozz egy olyan napon, ami nem esik a hétfő és vasárnap közé!”

 

Fontos, hogy ne felejtsük el, a hétfő nem csak rossz dolgokat rejt. Gondoljuk a jó oldalára. Például arra, hogy hetente csak egy van belőle!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.