A bajai ellenzéki jelölt elfogadja a nem hivatalos eredményt

A baloldali pártokat tömörítő Összefogás Bajáért választási szövetség képviselőjelöltje elfogadja a vasárnapi bajai időközi képviselő-választás eredményét, ha nem kapnak információt törvénysértésről.

 

 

 

Teket Melinda, az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje ezt az urnazárás után tartott sajtótájékoztatóján mondta.

“A választás most nem a mi győzelmünkkel zárult, de mindent megtettünk, hogy a tisztességes kereteken belül végigcsináljuk a kampányt” – fogalmazott.

Hajdú Miklós, a választási szövetség képviselője kérdésre válaszolva megerősítette: Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje 138, Teket Melinda 69 szavazatot kapott a 32-es szavazókörben rendezett, megismételt választáson.

Elmondta: olyan dolgok történtek, amelyek visszaélés alapos gyanúját keltik, ezért élni fognak a jogorvoslat lehetőségével. Közlése szerint két beadványt nyújtottak be a helyi választási bizottsághoz: az egyik ételosztással, a másik pedig a választók szervezett utaztatásával kapcsolatos.

“Álláspontunk szerint ha szükséges, meg kell ismételni a szavazókörben a választást” – mondta, hozzátéve, volt lehetőség arra, hogy a választók akaratát befolyásolják.

Hajdú Miklós azt mondta, szerették volna demokratikus politikai versengésben megmérettetni magukat, de Baja fideszes polgármestere, “Zsigó Róbert olyan hadjáratot folytatott az ellenzék és a demokratikus hagyományok ellen, amely korábban elképzelhetetlen volt”.

Úgy fogalmazott: 2010-ben óriási fölénnyel győzött a szavazókörben a Fidesz, “most csalással, hazugsággal és fizetett aktivistákkal is alig”. A jelenlegi eredmény nem valaminek a vége, hanem a változás kezdete – hangoztatta a szövetség képviselője.

Zsigó Róbert, a város fideszes polgármestere korábban azt közölte: a Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a korábbinál nagyobb különbséggel nyerte meg Baján a megismételt szavazóköri és – szavazati előnyével – a 3-as számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő-választást is. Kovács Csaba 138, Teket Melinda, a baloldali pártok közös jelöltje 69, a jobbikos Markó György 14 szavazatot kapott, míg az LMP jelöltjére, Ikotity Istvánra nem érkezett egyetlen érvényes voks sem.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.