A hétvégén zivatarokra és 25 fokos melegre is lehet számítani

A hétvégén többfelé várható eső, néhol heves zivatar is lehet. Többfelé sok napsütésre lehet számítani, és 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtököni országos, középtávú előrejelzésében.

 

 

Péntek hajnalban párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Nyugaton kevesebb, másutt több napsütésre lehet számítani. Eleinte csak nyugaton, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is lehet. A délkeleti szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szombatra virradóra foltokban köd képződhet. Napközben főként a nyugati és az északi országrészben fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Helyenként a szél is megélénkülhet. A leghidegebb órákban 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal általában 20-25 fokig melegszik a levegő. A Dunántúlon néhol ennél hűvösebb időre van kilátás.

Vasárnap északkeleten, és keleten általában csak kevés, nyugaton több napsütésre lehet számítani. Egyre inkább az északi és a keleti országrészben várható több helyen eső, zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 17 és 23 fok között alakulnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.