Nádas Péter negyedik a Nobel-díj esélyesek sorában a legnagyobb brit fogadóirodánál

Holtversenyben negyedik helyen állt Nádas Péter az irodalmi Nobel-díj esélyeseinek sorában a Ladbrokes fogadóirodánál a csütörtöki stockholmi bejelentés előestéjén.

 

 

 

A tekintélyes bukméker listáját továbbra is Murakami Haruki vezeti. A japán író győzelme három és félszeres pénzt fizet. A második helyen a kanadai Alice Munro, a harmadikon a fehérorosz Szvetlana Alekszijevics áll ötszörös, illetve hétszeres oddsszal.

A negyedik helyen szerepel Nádas Péter Joyce Carol Oates amerikai íróval. Az ő győzelmük kilencszeres pénzt fizet a Ladbrokesnál.

A Nobel-díjra legesélyesebb tíz író, költő között van még a norvég Jon Fosse, a dél-koreai Ko Un, az algériai Assia Djebar, az amerikai Thomas Pynchon, valamint a kenyai Ngugi Wa Thiong’o. Az ő esetében már 13-szoros az odds.

Nádas Pétert évek óta az esélyesek között tartják számon.

A Svéd Akadémia csütörtökön 13 órakor jelenti be, hogy ki kapja idén az irodalmi Nobel-díjat. Tavaly a kínai Mo Jenre esett a testület választása. A díj 1901 óta íródó történetében eddig négy alkalommal fordult elő, hogy megosztva ítélték oda az elismerést.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.