Először rendeznek nemzetközi vakfoci tornát Magyarországon

Első ízben ad otthont Magyarország október 5-én és 6-án a Nemzetközi Vakfoci Tornának, amelyen a magyarok olasz és cseh csapatokkal mérhetik össze tudásukat a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban.

 

 

 

A vakfoci külföldön évek óta nagy népszerűségnek örvendő paralimpiai sportág, Magyarországon azonban csak 2011-ben alakult meg az első csapat a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete, a LÁSS szervezésében.

A játékot kispályán, vagyis 20×40 méteres focipályán játsszák, amelynek minden oldala palánkkal van körülvéve, hogy a játékhoz használt csörgőlabda ne hagyhassa el az alapvonalat.

Csapatonként összesen öt játékos van egyszerre pályán: négy látássérült, bekötött szemű támadó és egy látó kapus. A játékosok szemét azért kötik be, mert vannak a csapatban csak részben látássérültek is, így azonban egyenlő esélyekkel száll versenybe mindenki.

A csapatnak a kapuson kívül még egy segítsége van, egy ember, aki az ellenfél kapuja mögött, a pályán kívül áll és onnan irányítja a játékosokat, ő a tájékozódási pont a focisták számára – részletezte közleményben Gombás Judit, a LÁSS elnöke.

A csapatot a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is támogatja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.