Közzétette szerződései adatait a Miniszterelnökség

Közzétette megbízási, vállalkozási és támogatási szerződéseinek listáját a Miniszterelnökség. A kormányzati honlapon csaknem 250 megállapodás adatai olvashatók, a legértékesebb megbízások kommunikációs és rendezvényszerzői feladatokról szólnak.

 

 

A legnagyobb értékű vállalkozási keretszerződéseket – ahogy már korábban nyilvánosságra hozták – az IMG Inter Media Group Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség. A cég összesen 1 milliárd 338 millió forintot kaphat 2012 októbere és 2014 májusa között médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, gyártási, reklámügynökségi és kommunikációs feladatokért.

A Young&Partners Kft. rendezvényszervezői és ahhoz kapcsolódó tájékoztatási és PR-tevékenységet végzett a Miniszterelnökségnek 2012 márciusa és 2013 májusa között 315 millió forintért.

Alig változott tavaly óta a miniszterelnökségi tanácsadók köre és díjazásuk. Új név a listában Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki sportágakkal kapcsolatos kormányzati koncepciók kidolgozásában vesz részt évi 9 millió forintért.

Hegedűs Zsuzsanna szociológus a társadalmi felzárkóztatás segítésére, a társadalmi konfliktusok kezelésére és megoldására szolgáló stratégiák kidolgozására, a rendszerváltás után az SZDSZ, az előző ciklusban a Fidesz képviselőjeként dolgozó Tellér Gyula a kormánypolitika társadalomelméleti háttérének tanulmányozására, politikai elemzések készítésére és tanácsadásra szerződött, Balogh Gábor öttusa-világbajnok pedig ugyancsak sportügyekben ad tanácsokat Orbán Viktornak.

Hegedűs Zsuzsnna évi 12 millió forintot és költségtérítést, Tellér Gyula 7 millió, Balogh Gábor pedig 9 millió forintot kap.

Félegyházy-Megyesy Jenő korábbi denveri tiszteletbeli konzul 12 millió forintért és ezen felüli költségtérítésért ad tanácsokat a nyugati magyarsággal, valamint civil és jótékonysági szervezetekkel összefüggő külkapcsolati kérdésekben, míg Pindroch Szilárd a “területi koordináció erősítése” tárgykörben segíti tanácsaival a Miniszterelnökséget 2012 júliusa és 2014 májusa között összesen csaknem 14 millió forint díjazásért.

Nagy István miniszterelnöki főtanácsadóként évente legfeljebb 20 millió forint költségtérítésben részesülhet, amiért eljár a kormányprogramban megjelölt fejlesztési célkitűzések megvalósításáért és az ország gazdasági mozgásterének bővítéséért.

Benkő László Gábor a Miniszterelnökséget vezető Lázár János államtitkárnak ad gazdasági-humánpolitikai tanácsokat bruttó 6,3 millió forintért májustól az év végéig, Böröcz László pedig jogalkotással kapcsolatos szakpolitikai elemzéseket, javaslatokat készít két évig összesen 9 millió forint megbízási díj fejében.

A Gate Open Kft. személyes tanácsokkal segíti Lázár Jánost “társadalompolitikai és médiapolitikai tevékenységében” 15 hónapig összesen csaknem 6 millió forintért.

Krakkó Ákossal, a Fidesz-frakció korábbi sajtófőnökével – aki azóta a Hír Tv műsorvezetője – bruttó 9 millió forintos szerződést kötött a Miniszterelnökség. A kormányhonlapon olvasható adatok szerint ezért 2012 novembere és 2013 vége között Lázár János sajtókommunikációs tevékenységében működik közre.

Többekkel kötött szerződést a Miniszterelnökség beszédírásra. Kránicz Gábor a miniszterelnök beszédeinek előkészítésében, lektorálásában és összegyűjtésében vesz részt, egy évig tartó megbízásáért 4,7 millió forintot kap. A Szépirodalmi Kft. évi 6 millió forintért ír és fordít közleményeket, beszédeket a Miniszterelnökségnek. Kántor Szilvia szintén részt vesz Orbán Viktor beszédeinek előkészítésében, lektorálásában, évi 2 millió forintért.

A miniszterelnök honlapját évi 3,7 millió forintért üzemelteti a Vármegye Kft. A Mega Film Kiadó Kft. tavaly 2 millió forintért látta el a kormányfő Facebook-oldalának “vizuális adminisztrátori” feladatait, míg idén Kobza Miklóssal kötött szerződést a Miniszterelnökség arra, hogy öt hónapig összesen több mint 2 millió forintért tartalmakat osszon meg Orbán Viktor közösségi oldalán, és készítsen statisztikát a közzétett információk terjedéséről, hatásairól.

A Calpe Bt. idén is évi 8,2 millió forintért működik közre a miniszterelnök levelezésében, az Orbán Viktornak címzett hivatalos levelek “irodalmi igényű megválaszolásában”, továbbá protokollfeladatokat is ellát.

Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési miniszter és IMF-főtárgyaló nyolc hónap alatt 17 millió forintot kapott azért, hogy előkészítse egy egyesült államokbeli alapítvány, a Friends of Hungary létrehozását.

A Miniszterelnökség több ügyvédi irodával is szerződött. A Buczkó Ügyvédi Iroda évi 20 millió forintért látja el az ott dolgozók jogi képviseletét az általuk vagy velük szemben indított személyiségvédelmi perekben, például sajtóhelyreigazítási, illetve jóhírnév megsértése miatt indított eljárásokban.

Az Ormai és Társai – CMS Cameron McKenna LLP Ügyvédi Iroda három, összesen 70 millió forint értékű megbízási szerződést kötött Fürjes Balázs kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos feladatköréhez kapcsolódó jogi tanácsadásra 2012 kezdetétől 2013 októberéig.

A Miniszterelnökség több mint egymilliárd forinttal támogatta az Egyesült Államokban bejegyzett Friends of Hungary alapítványt, 100 millióval az erdélyi székhelyű Árpádházi Szent Erzsébet Alapítvány fenntartásában lévő katolikus gimnázium tornatermének felújítását, 200 millió forinttal a Rubik-kocka és ami mögötte van című interaktív kiállítást.

A több mint negyven támogatási szerződés adataiból kiderül, hogy a Miniszterelnökség 25 millió forinttal segítette Széll Tamás felkészülését a világhírű Bocuse d’Or szakácsversenyre, 20 millióval járult hozzá a budapesti egyetemek közötti evezőverseny megszervezéséhez, 50 millióval támogatta az Élet Menete Alapítvány rendezvényeit, 58 millió forinttal pedig a Zsidó Nyári Fesztivált.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.