Washington szerint Budapestnek többet kellene tennie az antiszemitizmus ellen

A magyar kormánynak többet kellene tennie az antiszemitizmus ellen – írta Ira Forman, az amerikai külügyminisztérium antiszemitizmus-ügyi különmegbízottja amerikai zsidó szervezetekhez intézett válaszlevelében, amelyet pénteken ismertetett honlapján a Zsidó Világkongresszus (WJC).

 

 

“Orbán Viktor miniszterelnök határozottan elítélte az antiszemitizmust a Zsidó Világkongresszus múlt hónapi budapesti tanácskozásán” – fogalmazott Forman. “Miközben bejelentése felbátorított bennünket, úgy gondoljuk, hogy a kormánynak többet kellene tennie a Jobbik ellenzéki párt uszító retorikája ellen” – írta az amerikai külügyi különmegbízott a június 25-i keltezésű levelében.

Ira Forman hozzátette, hogy az amerikai külügyminisztérium munkatársai “rendszeresen” felvetették az antiszemitizmus kérdését magyar tárgyalópartnereiknek, és a továbbiakban cselekvést fognak sürgetni tőlük.

Az antiszemitizmus-ügyi különmegbízott amerikai zsidó szervezeteknek – köztük a WJC egy május 14-én John Kerry amerikai külügyminiszterhez a magyarországi antiszemita megnyilvánulásokat szóvá tevő – levelére válaszolt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.