Fidesz: vége a spekulánsok és nagybirtokosok korszakának

A köztársasági elnök aláírásával új földtörvény született, amely véget vet a zöldbárók, a nagybirtokosok, a spekulánsok korszakának, és megvédi tőlük a magyar földet – közölte Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője az MTI-vel.

 

 

Áder János államfő pénteken írta alá a múlt héten elfogadott új földtörvényt, megállapította ugyanis, hogy a jogszabály alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe.

Zsigó Róbert közleményében hangsúlyozta, hogy ezzel megszületett az új földtörvény, és tíz hónap múlva, a külföldiek földvásárlási moratóriumának lejárta után is a helyben lakó, földműveléssel élethivatásszerűen foglalkozó magyar gazdák fogják művelni a termőföldet.

A családi gazdaságok száma növekedni fog, a nagybirtokok száma radikálisan visszaszorul, mindez pedig megélhetést és munkahelyeket biztosít majd a vidéknek, életben tartja a falvakat – írta a kormánypárt szóvivője.

Kitért arra is, hogy nem szerezhetnek majd földhasználati jogot átláthatatlan tulajdonosi körrel bíró gazdálkodó szervezetek, és nem lépnek életbe a spekulánsok által kötött zsebszerződések sem.

“Ez a földpolitika kétségtelenül keresztülhúzza a Gyurcsány-Bajnai-szövetség számításait. Ha rajtuk múlna, a magyar föld újra szabad préda lenne, és Magyarországot végképp gyarmatosítani tudta volna a külföldi nagytőke” – fogalmazott Zsigó Róbert.

Az új földtörvényt jobbikos képviselők folyamatos tiltakozása közepette, az ellenzéki frakció által kért név szerinti helyett gépi szavazással múlt pénteken fogadta el a parlament.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.