Tömegverekedés a debreceni menekülttáborban

Farkasszemet néznek egymással a menekültek csoportjai a debreceni befogadóállomáson péntek este, a két tábort rendőrségi kommandósok választják el egymástól – tudta meg a helyszín közelében, magukat megnevezni nem kívánóktól az MTI tudósítója.

 

 

Korábban Kovács Károly, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy rendőrségi akció zajlik a menekültek debreceni befogadóállomásán.

Azt az információt, hogy tömegverekedés tört ki a menekültek között, a szóvivő nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy egy futballmeccs során különböztek össze a táborlakók, mintegy negyvenen egymásnak estek, több száz menekült pedig “szurkolóként” vett részt az összecsapásban.

Az MTI tudósítója úgy értesült, hogy a kedélyek még a késő esti órákra sem csillapodtak, a két táborra szakadt menekültek farkasszemet néznek egymással, őket kommandósok választják el.

Meg nem erősített források szerint 100-150 rendőr van jelenleg is a helyszínen. Elképzelhető, hogy egész éjszaka ott kell lenniük, ezért a szomszédos megyékből kértek segítséget, hogy leválthassák a több órája ott lévő állományt.

Az MTI nem rendőrségi forrásból származó információi szerint a menekültek közül egy embert előállítottak.

A debreceni mentőszolgálat megerősítette az MTI korábbi információját, miszerint a mentők egy súlyos és négy könnyű sérültet vittek el a helyszínről.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.