Lasszó Európa-bajnokságot rendeznek Paks-Dunakömlődön

Ötven-hatvan versenyzőt várnak a hatodik lasszó (ranch roping) Európa-bajnokságra, amelyet a Csámpai Lovassport Egyesület rendez szeptember 20-22. között Paks-Dunakömlődön.

 

 

Öt versenyszám lesz: greenhorn kategóriában teljesen amatőrök indulnak, de várják a nevezéseket advanced (haladó), illetve vaquero (profi) kategóriában is. Látványosnak ígérkezik a horseback, azaz a lóról lasszózás, illetve a team-parcours, azaz a páros verseny – hangzott el a dunakömlődi Fjord Lovardában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Kezdő kategóriában nincs meghatározva a dobásnem, csak a műborjút kell eltalálni. A haladó és profi kategóriákban már előírják, hogy milyen pozícióból, milyen ponton kell „megfogni” a műborjút. Van fej-, láb- és csípődobás – mondta el a háromszoros Európa-bajnok Polányi Máté (Csámpai Lovassport Egyesület), aki idén is indul, akárcsak klubtársa, a tavaly szintén aranyérmet szerző ifj. Ledneczki László.

Csapó Sándor, az egyesület elnöke arra számít, hogy nagyjából félszáz versenyző vesz részt az eseményen, hazánkon kívül Ausztriából, Németországból, Svájcból és Szlovákiából.

A lasszóbajnokság Paks város önkormányzatának támogatását is élvezi. Az esemény kapcsolódik a szüreti naphoz, amelyet hagyományosan a város déli oldalán fekvő, közigazgatásilag Pakshoz tartozó Dunakömlődön tartanak.

A nyitónapon, szeptember 20-án, pénteken a Blue Bird zenekar koncertje és a Csámpai Country Road Club linedance előadása gazdagítja a programot. A következő két nap során többször tartanak lovasbemutatót. A döntőt vasárnap délelőttre tervezik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.