Véget ért a rendőrségi akció Budapest belvárosában

Véget ért a rendőrségi akció Budapest belvárosában, a történtek részleteiről nem adtak tájékoztatást, de sajtóinformáció szerint a lezárás az 1998-ban történt Aranykéz utca robbantási üggyel volt kapcsolatban.

 

 

Az Index.hu azt írta, a rendőrség a bűncselekmény gyanúsítottját, a szlovák Jozef Rohácot vitte ki az Aranykéz utcába helyszíni bizonyításra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a zárás feloldása után az MTI megkeresésére csak annyit közölt, bizonyítási kísérlet történt, ám annak részleteiről nem kívánnak nyilatkozni.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársai azt látták, hogy az V. kerületi Aranykéz utcát és több környező utcarészt fémkordonokkal zártak le, és erre az időre a lakókat se engedték haza.

A szlovák Jozef Rohácot még márciusban hallgatta ki gyanúsítottként a Nemzeti Nyomozó Iroda az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban.

A nyomozók szerint 1998-ban P. Tamás megrendelésére Jozef Rohác robbantott fel egy Polski Fiatot Budapest belvárosában. A merényletben négy ember halt meg, köztük az olajügyeket jól ismerő és a rendőrséggel korábban együttműködő – Boros Tamás néven ismert – Boros József Károly vállalkozó.

A szlovák férfit gyanúsítják Fenyő János médiavállalkozó 1998. február 11-i megölésével is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.