Múzeumok éjszakája 2013 – Múzeumi járatokat indít a BKK

Múzeumi járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat este a Múzeumok éjszakája rendezvényhez kapcsolódva – közölte a BKK pénteken az MTI-vel.

 

 

A társaság hat járatot indít: észak-pestit, dél-pestit, budait, óbudait, szentendreit és Ludwig-járatot. Ezekre csak a Múzeumok éjszakájára érvényes karszalaggal lehet felszállni, más utazási okmányok a járatokra nem érvényesek. Akinek karszalagja van, a többi éjszakai járatot is igénybe veheti szombat 18 órától vasárnap hajnali 2 óráig.

A helyszíneket összekötő múzeumi járatok szombat este 6 órától éjjel 2 óráig szállítják az utasokat, emellett 2.40-ig meghosszabbították a budai Várba közlekedő 16A járat üzemidejét.

Az érdeklődők a BKK kiemelt pénztáraiban elővételben is hozzájuthatnak a karszalagokhoz, felnőttek 1500, gyerekeknek 600 forintért.

Forgalmi változások is életbe lépnek szombat este. A 106-os autóbuszok 18 órától üzemzárásig nem érintik a Záhony utca és a Sujtás utca megállóhelyeket, helyettük a 134-es és a 234-es autóbuszok Záhony utca megállóhelyén állnak meg.

A BKK nosztalgiavillamosokat is indít a programsorozathoz kapcsolódva, a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér között három nosztalgiavillamos ingázik majd. A villamosok a Deák térről 16.30 és 0.15 között negyedóránként, a Szent Gellért térről pedig minden óra 13, 28, 43 és 58 percekor indulnak. A villamosokon a 14 évnél idősebbek 500, a 6 és 14 év közöttiek pedig 300 forintos nosztalgia-menetjeggyel utazhatnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.