MSZP: a kormányzati politika tovább rontja a szegények helyzetét

Az a kormányzati politika, amely nem szembesül a valósággal tovább rontja a legszegényebb emberek helyzetét – mondta Varga László MSZP-s képviselő az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának hétfői ülését követően tartott sajtótájékoztatóján.

 

 

A testület ülésén Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert hallgatták meg, rá utalva a szocialista politikus arról beszélt, szerinte a miniszter, valamint a kormánypárti politikusok “egy párhuzamos valóságban” élnek, ezért hoznak az emberek életét negatívan érintő döntéseket.

Varga László azt mondta, az ülésen ő a legnehezebb sorban élő emberek életét érintő kérdéseket intézett a miniszterhez, ám Balog Zoltán azok legtöbbjére érdemben nem válaszolt, és vele személyeskedő hangon beszélt. Ezzel arra utalt, hogy a miniszter azt vetette a szemére, ha a kormánya nem szórta volna el a pénzt, akkor ma jobb helyzetben lenne az ország. A miniszter azt is mondta, a képviselő arra a férjre emlékezteti, aki a kocsmában elissza a kosztpénzt, majd otthon az asztalt veri, mert csak egy fogásos ebédet kap.)

Az MSZP-s képviselő szerint Balog Zoltán nem válaszolt érdemben például arra a kérdésre, mi lesz a szociális szférában dolgozók béremelésével, amelyet kinevezésekor még jogosnak tartott, ám azóta “elfelejtett”.

Varga László az ülésen szóba kerülő szociális temetés intézményét elfogadhatatlannak, méltatlannak és  szegényellenesnek nevezte. Utalva arra, hogy Balog Zoltán azt mondta, az MSZP tegyen javaslatot az ügyben, arra hívta fel a figyelmet, éppen a miniszter meghallgatása előtt szavazták le a bizottságban a kormánypárti képviselők a kegyeleti járandóságról szóló MSZP-s javaslatot.

Az ellenzéki képviselő szerint a miniszter nem a valóságban él, mert az ülésen “demográfiai sikertörténetről” beszélt, miközben – szerintük – drasztikusan csökken a gyermekszületések száma az országban, és a családi adókedvezménnyel is csak a leggazdagabbakat segítik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.