Díszvacsorát adott az államfő az Attractionnek és a fair play díjas sportolóknak

Áder János köztársasági elnök díszvacsorán fogadta a brit televíziós tehetségkutató győztesét, az Attraction Látványszínház tagjait, valamint Gyurta Dániel úszót, Liszka Eszter tájfutót és Baji Balázs gátfutót hétfőn a Sándor-palotában.

 

 

“Azért gondoltam, hogy ebben a körben találkozzunk, mert ők mindnyájan az adott pillanatban többet nyújtottak, mint amit elvártak tőlük. A lelki nagyságukról tanúskodó tetteikkel, önzetlenségükkel, kreativitásukkal mindannyian Magyarország jó hírét keltették a világban” – fogalmazott Áder János díszvacsora előtt.

A köztársasági elnök szerint az Attraction Látványszínház a Britain’s Got Talentben bemutatott előadásával “megríkatta” a közönséget, és “szurkolóvá tette nemcsak a magyarokat, hanem a briteket is”.

Áder János felidézte, hogy Gyurta Dániel a sikeres olimpiai döntő után az öröm pillanataiban felajánlotta az aranyérmét a tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori úszótársa családjának, míg Baji Balázs a célba érkezés után felemelte a gátban elbukott futótársa kezét, ezzel is tiszteletét fejezve ki a korábbi kínai világcsúcstartó iránt. “Ez a gesztus az egész világot bejárta” – utalt az elnök a sajtóban megjelent fotókra.

Hozzátette, a tizenhat éves Liszka Eszter tájfutó azzal vált “Magyarország jó hírnevének nagykövetévé”, hogy az Ifjúsági Európa-bajnokság normáltávú versenyén nem hagyta ott sérült bolgár futótársát az erdőben, noha ezzel “elveszítette az esélyét annak, hogy komoly sikert érjen el”.

“Egy ilyen teljesítmény után mi is büszkén húzzuk ki magunkat” – zárta beszédét Áder János.

A magyar Attraction Látványszínház a Britain’s Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedő-sorozat fődíját nyerte el június elején. Az együttes a 250 ezer fonttal (87 millió forint) járó pénzjutalom mellett jogot nyert arra is, hogy részt vegyen az idei Királyi Varietén, ahol a királyi család tagjai, köztük II. Erzsébet királynő előtt léphet fel.

A Magyar Fair Play Bizottság díjait április elején tizenegyen vehették át. Az elismeréseket minden évben három (fair play cselekedet, a fair play népszerűsítése, fair play életmű) kategóriában osztják ki.

A cselekedetek kategória idei díját Gyurta Dániel olimpiai úszó, a kategória diplomáját pedig Liszka Eszter tájfutó, valamint Baji Balázs gátfutó érdemelte ki.

Áder János köztársasági elnök (j4) vendégeivel a Gyurta Dániel (j3), Liszka Eszter (j2), Baji Balázs (j) fair play-díjas sportolók és az Attraction Látványszínház Produkció tagjainak adott díszvacsora előtt a Sándor-palota teraszán 2013. június 17-én. Az államfő mellett Szűcs Zoltán, az Attraction Látványszínház Produkció vezetője (j6). MTI Fotó: Illyés Tibor

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.