Peer Steinbrück: Magyarországon aggasztó folyamatok zajlanak

Határozottabb fellépésre szólította fel a német kancellárt Magyarországgal szemben a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje csütörtöki berlini sajtótájékoztatóján.

 

 

Aggasztó folyamatok bontakoztak ki Magyarországon, amelyekkel kapcsolatban az Angela Merkel vezette német kormánynak határozottabban kellene állást foglalnia – mondta Peer Steinbrück egy újságírói kérdésre válaszolva

Ami Magyarországon történik, az nem fér össze “a szólásszabadságról, a sajtószabadságról, a nyílt társadalomról és a demokráciáról alkotott felfogásunkkal” – tette hozzá.

A kancellárjelölt úgy vélekedett, hogy Angela Merkelnek mindezt az eddiginél “sokkal világosabban és közvetlenebbül” jeleznie kellene Orbán Viktor miniszterelnöknek. Megjegyezte, hogy Merkel az Európai Néppárton keresztül “meghatározó befolyást” tud gyakorolni Orbán Viktorra.

Peer Steinbrück külföldi újságíróknak tartott tájékoztatóján hangsúlyozta: Magyarország “baráti” állam, de “tisztelnie kell az Európai Unió értékeit és jogrendjét”.

Hozzátette: Magyarországot éppen azért vették fel az EU-ba, mert vállalta a közösség érték- és jogrendjének betartását.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.