Ferenc pápa: Szent Péternek nem volt bankszámlája

Ismét az egyház küldetéséről beszélt Ferenc pápa keddi homíliájában, hangsúlyozva, hogy az általa vezetett egyháznak az egyszerűség és szegénység jegyében kell cselekednie.

 

 

“Szent Péternek nem volt bankszámlája. Amikor adót kellett fizetnie, az Úr elküldte a tengerre halászni és a kifogott halban talált pénzzel fizetett” – fogalmazott Ferenc pápa a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. A keddi pápai misén a Hittani Kongregáció munkatársai vettek részt Gerhard Ludwig Müller, a kongregáció prefektusa vezetésével. A homília szövegét a Vatikáni Rádió közölte.

Ferenc pápa a megválasztása óta gyakran érintett témáról, az egyház missziójáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy “az Evangéliumot egyszerűséggel és ingyen kell hirdetni”. Hozzátette, hogy a gazdagságra vágyó egyház “megöregszik és elveszíti életerejét”. S a szegénység melletti tanúságtétel “menti meg” az egyház tagjait attól, hogy befektetők, vállalkozók legyenek.

Márciusi pápává választásakor Ferenc pápa elmondta, hogy szegénységi fogadalma miatt választotta Assisi Szent Ferenc nevét. S a virágvasárnapi szentmisén Ferenc pápa saját nagyanyja mondását idézve arra emlékeztetett, hogy a “halotti lepelnek nincsen zsebe”, senki sem viheti magával földi vagyonát.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.