Perez Carlos búcsúmérkőzésén nyert az MKB Veszprém

Perez Carlos búcsúmérkőzésén a házigazda MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata 42-38-ra nyert a Világválogatott ellen. A kubai születésű sztár mindkét együttesben helyet kapott a vasárnapi gálán.

 

 

Még a mérkőzés előtt több ünnepség részese volt a friss Pro Urbe-díjas Perez: a csarnok előtti sétányt róla nevezték el, ezenkívül megkoszorúzta a volt klubtárs, a 2009-ben meggyilkolt Marian Cozma szobrát. A bevonuláskor ötezer szimpatizáns állva, vastapssal köszöntötte kedvencét, a 41 éves “Csárlit”, aki nemcsak játéktudásával, döntő góljaival, hanem közvetlenségével, hozzáállásával, örökké mosolygós arcával is belopta magát az emberek szívébe.

Külön elbúcsúzott tőle a város nevében Porga Gyula polgármester, Vetési Iván elnök révén a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Szabó Bence főtitkár, Simák Pál, az MKB elnök-vezérigazgatója, valamint a szurkolók és a játékvezetők is. A havannai születésű Perez felesége és két lánya is megjelent a mérkőzésen.

A KEK-győztes, BL-döntős, 14-szeres magyar bajnok, 55-szörös magyar válogatott Perez a Világválogatottban kezdte az összecsapást, s az ő gólja vezette be a gálát. Rajta kívül a vendégeknél Mikler Roland és Pásztor István képviselte a magyar színeket, és szintén ebben a csapatban szerepelt a Veszprém új igazolása, a spanyol Carlos Ruesga. A Világválogatottat a Mocsai Lajos, Zdravko Zovko, Csoknyai István trió irányította.

A 2×25 perces meccsen természetesen kímélték egymást a játékosok, szó sem volt durva, kemény védekezésről, sokkal inkább a látványos elemeket részesítették előnyben. A meccset öt alkalommal szakították meg időkérés miatt, ezek alatt a 41 esztendős Perez korábbi emlékezetes veszprémi pillanatai voltak láthatók a nagykivetítőn.

A második félidő 10. percében, 31-27-es Világválogatott-vezetésnél a kétszeres olimpiai negyedik Perez mezt cserélt, és átállt abba a csapatba, amelyben 1997 és idén február között szerepelt: a Veszprémbe. Többek között az ő találataival hamar egyenlő lett, a végén pedig a hazaiak örülhettek.

A lefújás után a játékostársak is elköszöntek tőle, Nagy László és Gulyás Péter a tapsviharban a vállukon körbevitték az arénában, majd a veszprémi klub visszavonultatta az átlövő 10-es számú mezét.

A köszöntéseket Perez egy “Köszönjük Carlos 1997-2013” feliratú mezben hallgatta végig, majd a szurkolókkal beszélgetett, autogramot osztogatott, és jó kedvvel állt a fényképezőgépek elé.

“A város befogadott, Veszprémet mindig is az otthonomnak tekintem. Köszönök mindent!” – mondta az MTI-nek Perez Carlos.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.