Közlekedési korlátozások vasárnap Budapesten az árvíz miatt

Budapesten a főpolgármester utasítására több helyen korlátozzák a közlekedést és módosítják a tömegközlekedést vasárnap az árvízi védekezés miatt. Mindenkit arra kérnek, hogy az autója helyett válassza a közösségi közlekedés járműveit, melyeket a főbb vonalakon a sűrített menetrenddel közlekednek.

 

 

A Budapesti Közlekedési Központ honlapján (www.bkk.hu/arviz) elérhető információk szerint lezárták a Batthyány téren a metróállomást, illetve az aluljárókat is. Az állomáson az M2-es metrószerelvények nem állnak meg. A Batthyány tér a Széll Kálmán térről az “M2-H5” jelű pótlóbusszal érhető el.

A H5-ös hév Margit híd alagúti szakaszának lezárása miatt a H5-ös HÉV-ek Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit híd budai hídfőig, a felszíni HÉV-állomásig közlekednek, a Szentlélek tér H és a Batthyány tér között pótlóbusz jár. A Margit hídtól a Batthyány tér felé a 86-os autóbusszal és az M2-H5 pótlóbusszal lehet közlekedni. Az összevont HÉV és metrópótló autóbuszok a Széll Kálmán tér M – Batthyány tér M+H – Margit híd, budai hídfő H – Szépvölgyi út H – Tímár utca H – Szentlélek tér H útvonalon közlekednek.

A Batthyány téri állomás lezárása miatt a BKK a 11-es és 111-es autóbuszokat a Széll Kálmán tér M végállomásra tereli, míg a 160-as és 260-as buszokat a Margit hídon át a Nyugati pályaudvar M végállomásra.

A Clark Ádám téri, Lánchíd alatti villamos-aluljáró lezárása miatt mind a 19-es, mind a 41-es villamosok módosított útvonalon, Dél-Buda felől a Széll Kálmán térig közlekednek. A villamosokat a Szent Gellért tértől irányítják a 18-as villamos vonalára. A kimaradó szakaszon a 86-os autóbuszokkal lehet utazni, melyeket sűrűbben közlekedtet a BKK.

Az árvízi védekezés miatt a Bem rakpart Batthyány tér és a Margit híd közötti szakasza mindkét irányban le van zárva, erre a szakaszra csak a BKK buszjáratai hajthatnak be.

Dél-Buda és Észak-Buda között sem a lezárt alsó rakparton, sem a lezárt felső rakparton (Bem rakparton), sem a BAH-csomópont – Alkotás utca – Margit körút – Bem tér útvonalon nem lehet közlekedni az árvízi védekezés befejeztéig. Az autósoknak javasolt útvonal Dél-Buda és Észak-Buda között az M0 körgyűrű vagy a Hungária-körgyűrű.

A 2-es villamos csak a Közvágóhíd H és az Eötvös tér között jár. A 2-es villamospótló autóbusz meghosszabbított útvonalon a Nyugati pályaudvar M és a Széchenyi István tér (Eötvös tér) között közlekedik.

A Margitsziget lezárása miatt hétvégén a 234-es buszok a Szentlélek tér H-ig változatlan útvonalon közlekednek, majd a Szentlélek tértől a Népfürdő utca, Árpád híd M (Váci út) megállóhelyeket érintve az Árpád híd M megállóig közlekednek tovább, kihagyják a Margitszigeten található megállóikat és nem érintik a Nyugati pályaudvar M végállomást. A járat a Szentendrei út felől a H5 korlátozott üzemére tekintettel az Árpád híd metróállomás felé HÉV-pótló szerepet is ellát.

Módosított útvonalon közlekedik a 104-es és a 104A autóbusz, a 104-es autóbusz érinti a Székesdülő illetve a Székesdülő, ipartelep megállókat, valamint Rákospalota, Kossuth utca irányában az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót. Módosított útvonalukon a buszok mind Dunakeszi, Auchan, mind Rákospalota irányában megállnak az Európa center és az Ezred utca, lakótelep megállókban. A 104A autóbusz Rákospalota, Kossuth utcától csak az Ezred utca, lakótelep ideiglenes végállomásig közlekedik. Az így kimaradó megállók a Székesdülő, a Székesdülő, ipartelep, a Székesdülő, ipartelep végállomás, illetve Rákospalota, Kossuth utca irányában az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.

A 122-es buszok Újpest-Városkapu M felé, a 104-es, 104A, 204-es buszok Rákospalota, Kossuth utca irányában, illetve a 196-as buszok Újpalota, Szentmihályi út felé nem érintik az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.

A Pók utca lezárása miatt a 106-os autóbuszok a Szentendrei útra terelve közlekednek, ezért nem érintik a Pók utca, Silvanus sétány, Nánási út megállókat és Római úti lakótelep végállomást. Az autóbuszok a Kadosa utcai megállót követően a 34-es buszok Aquincum H megállójában állnak meg.

Gyalogosan és kerékpárral sem lehet átkelni az Újpesti vasúti hídon (Északi összekötő híd) a védekezési munkálatok miatt.

A Margitszigetre és az Óbudai-szigetre is csak az árvízi védekezésben résztvevők mehetnek be.

Közúti zárás van érvényben a budai és pesti alsó rakpartok teljes hosszában, a Margitszigeten, a III. kerületben a Királyok útján, a Pók utcában és a Nánási úton. Lezárásra került a Lánchíd alatti kerékpáros átjáró is, továbbá a Margit hídi felszíni hév-állomás peronjának teljes hosszában a kerékpárút ideiglenesen megszűnik. Az árvízi védekezés segítése érdekében a III. kerületben a Pozsonyi utcát a Szabadkai utca és a Bocskai utca között egyirányúsították a Bocskai utca felé. Nem állnak meg a Margitsziget megállóhelyen a 4-es és a 6-os villamosok.

Tekintettel a Margitszigeten zajló védekezési munkálatokra az Árpád hídon közlekedő 34-es, 106-os és 234-es buszok, valamint a 901-es, 918-as és 937-es éjszakai járatok mindkét irányban megállnak a Szigeti bejárónál, de a Margitszigetre gyalogosan is csak az árvízi védekezésben részt vevő személyek mehetnek be.

Nem közlekedik a 26-os busz.

Terelve jár a Királyok útja lezárása miatt 34-es és az éjszakai 934-es busz.

A D11-D12-D13-as hajók nem közlekednek.

Sűrűbben közlekednek az M2-es és az M3-as metrók, az 1-es, a 4-es, a 6-os, a 17-es, a 18-as villamosok, valamint a 9-es és a 86-os buszok.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.