A brit miniszterelnök és a CIA volt főnöke is részt vesz a Bilderberg-csoport idei találkozóján

David Cameron brit miniszterelnök és az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt főnöke, David Petraeus is részt vesz a Bilderberg-csoport, az igen befolyásos politikusokból, gazdasági vezetőkből és tekintélyes szakemberekből álló zárt körű társaság idei konferenciáján.

 

 

Cameront péntek este várják a csütörtöktől vasárnapig tartó kötetlen beszélgetésekre, amelyeken a világ nagy kérdéseit feszegetik, és a várható trendekről folyik a szó. A kormányfőt a házigazda ország vezetőjeként hívták meg, mivel az idei találkozót Nagy-Britanniában, egy watfordi udvarházban tartják fokozott rendőri készültség közepette. A Bilderberg-csoportot sokan egy világméretű összeesküvésnek tartják, mert az Észak-Amerikából és Európából érkező befolyásos személyek tanácskozásai titkosak, nem adnak ki róluk érdemi tájékoztatást. Idén 21 országból 120-130-an vesznek részt az eseményen.

A brit miniszterelnöki hivatal bejelentette ugyan Cameron részvételét, mondván, hogy a kormányfő ezt “jó alkalomnak tartja arra, hogy gazdasági kérdésekről tanácskozzék miniszterekkel, üzletemberekkel és akadémikusokkal”. Közölték ugyanakkor azt is, hogy nem fognak közzétenni tartalmi összefoglalót vagy részleteket a kormányfő megbeszéléseiről, ami a bírálók szerint ellentmond Cameron azon korábbi ígéretének, hogy kormánya lesz minden idők “legátláthatóbb” brit kormánya.

David Petraeus volt CIA-főnök ahhoz a témához szól hozzá a hírszerzésben gyűjtött tapasztalatai alapján, hogy “miként változtat meg a Big Data szinte mindent” a világon. A „Big Data” a cégek, az intelligens hálózatok, a magánszektor és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyiséget jelenti, amely rendszerezve és kielemezve nagy hasznot hozhat a cégek és ügyfelek, s akár az államhatalom számára is.

A tanácskozás titkosságát az idén enyhítheti a BBC brit rádió bejelentése, hogy az egyik résztvevő interjút ígért a találkozóról.

Az udvarház közelében több száz tiltakozó gyűlt össze, és azt tervezi, hogy vasárnapig ott táborozik. Sokan közülük arra gyanakszanak, hogy – mint egyikük, Michael Meacher brit munkáspárti parlamenti képviselő megfogalmazta – “ezek a nyugati kapitalizmus igazgatásában domináns helyet elfoglaló emberek azért találkoznak, hogy egyeztessék terveiket a kapitalizmus jövőjéről a következő egy-két év periódusában”.

Van viszont köztük olyan is, aki abban hisz, hogy a világot ezek az “emberi alakot magukra öltő hüllők irányítják”.
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/07/david-cameron-attend-bilderberg-group
http://www.infowars.com/bilderberg-member-set-to-speak-on-record/
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/9fa54316-cec7-11e2-8e16-00144feab7de.html#axzz2VX43GX7W
http://www.infowars.com/david-petraeus-at-bilderberg-to-craft-big-data-spy-grid/

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.