Hamarosan körbezárja a víz Kisoroszit

Várhatóan délelőtt lezárják a Tahitótfaluból Kisorosziba vezető utat a Duna áradása miatt, így a Szentendrei-sziget csücskében fekvő település szárazföldön megközelíthetetlenné válik – közölte a község polgármestere az MTI–vel csütörtök reggel.

 

 

 

Molnár Csaba (független) azt mondta, hogy a Kisorosziba vezető utat várhatóan 9 és 10 óra között zárják le.

A Duna rövid időn belül körbezárja a települést, jóval az egyetlen odavezető út fölött csap majd át, de 910 centiméteres vízszintig a gát megvédi a lakókat, a házak nem kerülnek veszélybe – közölte. (A vízügyi szakemberek ebben a térségben 885 centiméteres tetőzést jeleztek.)

Jelenleg is legalább százan dolgoznak a töltésen, hogy a belterületet megóvják, ám ha a Duna 910 centiméternél is magasabbra emelkedne, akkor a honvédség segítségét kéri a község.

A csaknem ezer lakosú Kisorosziba az út lezárása után Visegrádról komppal szállítják majd át az élelmiszert, az orvosi ellátást helyben biztosítják, az esetleges kórházi kezelésre helikopterrel vihetik a betegeket a váci kórházba – közölte a polgármester.

“Már mindent megszerveztünk, hiszen a település nem először néz elébe hatalmas áradásnak, a lakosság viszonylag nyugodtan várja a vizet” – fogalmazott Molnár Csaba.

FRISS

Kisoroszi már megközelíthetetlen közúton a Duna áradása miatt – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Pécsi Norbert Sándor tudatta: a Duna magas vízállása miatt szerdán 10 óra előtt lezárták a Tahitótfalu és Kisoroszi közötti 1113-as számú utat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.