Mesterházy – továbbra is egyeztet az MSZP Bajnaival a közös miniszterelnök-jelölt személyéről

Továbbra is egyeztet az MSZP Bajnai Gordonnal, illetve az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséggel a közös miniszterelnök személyéről – jelentette ki Mesterházy Attila kérdése válaszolva kedden Egerben.

 

 

Az MSZP elnöke, a párt egri nagygyűlését megelőző sajtótájékoztatón egyben cáfolta az a sajtóértesülést, miszerint a szocialista párt vezetése döntést hozott volna arról, hogy mindenképpen őt jelölik az MSZP miniszterelnök-jelöltjének és erről nem egyeztetnek tovább.

Ilyen döntést a párt elnöksége nem hozott. A közös listában, a közös jelöltekben hisz a szocialista párt, hiszen “csak így biztosítható Orbán Viktor rendszerének lebontása” – fogalmazott Mesterházy Attila, hozzátéve: ugyanakkor versengés természetesen létezik a miniszterelnök-jelölti posztért közte és Banai Gordon között.

Mesterházy Attila elmondta: természetesen vállalná a miniszterelnök-jelöltséget a 2014-es választásokon, ami “110 százalékos” elhatározása. Ugyanis szerinte a magyarországi problémák megoldásához baloldali politikára van szükség.

Hangsúlyozta: ahhoz, hogy az MSZP megszerezze a második helyet a választásokon, nem kell ellenzéki együttműködés. Azért tartják szükségesnek az együttműködést, azért akarnak közös jelölteket, hogy le lehessen váltani Orbán Viktort – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón a politikus kijelentette, hogy az MSZP minden támogatást megad a kormányzatnak az árvízi védekezés sikere érdekében. Ha szükséges, rendelkezésre bocsátja infrastruktúráját és aktivistái is készen állnak.

Arról is szólt, hogy tudatosan emlékeznek meg a Trianoni békediktátumról Dobó István városában.

Úgy vélekedett, hogy a nemzeti sorstragédiát, ami fáj minden magyar embernek, nem ünnepelni kell, hanem meg kell emlékezni róla és le kell vonni a következtetéseket.

Az MSZP szerint a magyar nemzet egyesítése az Európai Unió keretei között történhet meg szimbolikusan. A sovinizmussal és a gyűlöletkeltéssel szemben pedig a belátás és a jövőbetekintés a helyes magatartás.

Közlése szerint az egri program kapcsán sor került a párt kihelyezett elnökségi ülésére is, ahol a MSZP Heves megyei választókerületi felelőseit hallgatták meg. Ez alkalommal is szó esett arról, hogy a párt választási programjának középpontjában a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók, illetve a nyugdíjasok állnak majd.

Szintén kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy továbbra is évezi a bizalmát Nagy Imre, a Heves Megyei Önkormányzat szocialista bizottsági elnöke. A politikust ugyanis lemondása szólította fel korábban Szabó Róbert az önkormányzat Fideszes elnöke, miután jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt jogerősen elítélték a korábbi egri polgármestert.

Mesterházy Attila közölte: Nagy Imre nem követett el bűncselekményt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.